FødevareWatch

Internt dokument: 60 procent af Nestlés produkter er usunde

Et internt dokument fra verdens største fødevarevirksomhed viser, at 60 pct. af deres produkter er usunde, skriver Financial Times.

Foto: Denis Balibouse/Reuters/Ritzau Scanpix

Nestlé indrømmer i et internt dokument, at 60 pct. af virksomheden produkter ikke lever op til en "anerkendt definition af sundhed", og at "nogle af vores produkter aldrig vil blive sunde uanset hvor meget vi innoverer".

Det skriver Financial Times.

Sagen involverer Nestlés australske afdeling, hvor landet benytter et rangeringssystem fra én til fem stjerne. Med en vurdering på 3,5 eller over betegnes en vare som sund. I en optegnelse fremgår det imidlertid, at 37 pct. af Nestlés produkter er over skællet på 3,5 stjerner.

"Vi har foretaget betydelige forbedringer af vores produkter. . . [men] vores portefølje fungerer stadig dårligere end eksterne definitioner af sundhed i et landskab, hvor reguleringspresset og forbrugernes krav skyder i luften," fremgår det af det interne dokument ifølge Financial Times.

Tidligere har Mark Schneider, der er adm. direktør i Nestlé, udtalt, at forbrugerne ønsker en sundere kost, men afviste påstande om, at forarbejdede fødevarer, herunder dem, der er fremstillet af Nestlé, har tendens til at være usunde.

Han tilføjede, at Nestlé vil fortsætte med at gøre deres portefølje mere sund.

Danone gennemfører milliardsalg i kinesisk Arla-partner

Nestlé har solgt kaffekapsler for 10,6 milliarder i år 

Mere fra FødevareWatch

Tilbud på takeaway skal få unge briter til at blive vaccineret

Den britiske regering har indgået flere partnerskaber med takeaway- og køretjenester såsom Uber, Bolt, Deliveroo og Pizza Pilgrims for at få rabatordning op at stå. Her kan unge briter få rabat på takeaway og taxature, hvis de siger ja til coronavaccine.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier