FødevareWatch

Norsk mejeri taber retssag om millionbeløb til staten

De norske Q-mejerier sagsøgte sidste år den norske stat for et krav om tilbagebetaling af tillæg til distribution af aromatiseret mælk og yoghurtprodukter.

Foto: Joachim Adrian / Ritzau Scanpix

Q-mejerierne har netop tabt en retssag mod den norske stat om tilbagebetaling af 11 mio. norske kroner. Det skriver e24.no.

Sidste år blev mejerierne beordret til at tilbagebetale millionbeløbet, da den norske stat mente, at tillæggene, som mejerierne havde modtaget til deres aromatiserede mælk og yoghurtprodukter frem til 2016, var i strid med EØS-aftalen.

Aftalen sikrer Norge, Island og Lichtenstein fri bevægelighed for varer på EUs indre marked. Derfor krævede staten at få tilbagebetalt en stor del af tilskuddet.

Q-mejerierne sagsøgte staten, da de mente at kravet var forældet.

"Vi føler, at retten ikke har truffet afgørelse om det "egentlige" spørgsmål i sagen, nemlig om statens krav er forældet i henhold til norsk lov," siger Kristine Aasheim, der er adm. direktør for Kavli Norge, som er ejer af Q-mejerierne.

Mejerierne overvejer nu, om de skal anke sagen.

Privatejet Thise-leverandør fortsætter opadgående kurve

Arla gav konkurrent baghjul: "En spand koldt vand i hovedet for selskabets ejere" 

Mere fra FødevareWatch

Kioskgrossist får ny direktør

Efter 12 år som direktør i kioskgrossisten Sügro er Jette Andersen skiftet til Dagrofa Logistik & Salg. Ny direktør er på plads til efteråret.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier