FødevareWatch

Cateringiværksætter frygter momsregning bliver dødsstødet

En kommende momsregning kan blive et hårdt slag for mindre virksomheder. Hos cateringstartuppen Privatkok.nu frygter man, at konkursen kan være om hjørnet.

(ARKIV) | Foto: Thomas Borberg

Regeringens sammenlægning af momsbetalinger, som står til at skulle betales 1. marts, kan nu blive en massiv kæp i hjulet for klare mindre virksomheder.

Det skriver Berlingske, hvor adm. direktør i cateringstartuppen Privatkok.nu, Phillip Nielsen, vurderer at have tabt omkring halvanden mio. kr. gennem krisen. Gennem krisen er 75 pct. af omsætningen samtidig er røget ud af vinduet – og nu frygter han det værste.

"Så må jeg ud at skovle sne eller slå græs for at klare til dagen og vejen. Men jeg frygter, at jeg ikke kan betale mit hus, eller at jeg går personligt konkurs. I værste fald kan vi blive tvunget til at gå fra hus og hjem," siger han til avisen.

Meldingen kommer efter, at regeringen under coronakrisen gav mulighed for at udskyde betalingen af moms for at styrke danske virksomheders likviditet.

SMVDanmark: Udskyd momsbetaling 

Mindre virksomheder risikerer et iskoldt forår 

Mere fra FødevareWatch

Tidligere Meyers-folk klar med ny frokostsatsning

Efter ti år stoppede Carl Johan Paulsen sidste år som chef for Meyers Køkken. Nu vil han og en tidligere kollega ind på det københavnske frokostmarked med ambitiøst afsæt og en plan for de kommende tre år.

Nordjysk fiskeeksportør fanget i brexit-regler

Frederikshavn-selskabet Chrisfish har fået svært ved at eksportere skaldyr til Storbritannien. Højere toldmur og forsinkelse ved grænsen skaber frustrationer og vil ramme eksporten hårdt.

Hancock-bryggeriet klarer sig på lokal opbakning

Mindre grænsehandel har hjulpet på omsætningen i Skive-bryggeriets seneste regnskab, der er presset af det manglende salg af fadøl til restaurationer og fester. Smalhals på omkostningsfronten har sikret overskud.

Parter skyder med skarpt i mejeriopgør: Hvad er mælk?

Plantedrik eller komælk. Tonen skærpes fra mejerisektoren og modstanderne hos plantedrikproducenter som Naturli i forbindelse med EU-forslag, der skal præcisere mejeribetegnelsen. Mejeriforeningen kalder modstanden "hysterisk".

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier