FødevareWatch

Medier: Nedlukning forlænges i tre uger

Nedlukningen af Danmark kommer til at fortsætte ind i februar, erfarer bl.a. TV 2.

Foto: Ida Guldbæk Arentsen//

De nuværende restriktioner for inddæmme covid-19 bliver forlænget yderligere tre uger.

Det erfarer BT, TV 2 og Ekstra Bladet.

Dermed vil de nuværende restriktioner – som bl.a. indebærer lukkepåbud til restaurationer, barer og nattelivet – fortsætte frem til 7. februar. Restauranter må dog fortsat sælge takeaway.

Sundhedsordførere for Folketingets partier er på et møde frem til kl. 16:30 ved at blive opdateret om coronasituationen. Ved samme lejlighed gjorde statsminister Mette Frederiksen (S) det klart, at hun så et behov for en forlængelse på grund af forventningerne til den kommende smitteudvikling.

"Jeg vurderer, at en forlængelse af restriktionerne er klart nødvendig. Ikke mindst for at sikre, at den britiske mutation ikke spreder sig," sagde statsministeren ifølge nyhedsbureauet Ritzau.

Spørgsmålet om de nuværende restriktioner, som stod til at udløb mandag, har længe været genstand for spekulation. Allerede tidligere på måneden gjorde Mette Frederiksen det dog klart, at det næppe var sandsynligt, at skæringsdatoen d. 17. januar ville holde.

I et interview med TV 2 søndag aften vurderede statsministeren derimod, at danskerne skulle indstille sig på coronarestriktioner resten af vinteren.

"Hvis jeg skal give dig et svar lige nu, er det ikke særlig sandsynligt, at vi kommer til at ophæve hverken alle restriktioner eller en del af restriktionerne," sagde Mette Frederiksen ifølge Ritzau.

Hun uddybede samtidig, at det ikke var muligt at sige, hvordan restriktionerne ville komme til at se ud efter 17. januar. Men:

"Der er noget, der peger i retning af en fortsat ret hård nedlukning," sagde hun.

Dybt frustreret DI-direktør: Hjælp virksomhederne nu 

Mette F. forudser restriktioner resten af vinteren

Dybt frustreret DI-direktør: Hjælp virksomhederne nu 

Mere fra FødevareWatch

Kioskgrossist får ny direktør

Efter 12 år som direktør i kioskgrossisten Sügro er Jette Andersen skiftet til Dagrofa Logistik & Salg. Ny direktør er på plads til efteråret.

Carlsberg skruer på succesfuld strategi i storbyerne

Mens det aldrig blev nogen succes at rulle Carlsbergs største brands ud i millionbyer hele kloden rundt, har et udelukkende kinesisk fokus kastet guld af sig. I år nærmer bryggerikoncernen sig 40 byer, og strategien tilpasses så småt en ny fremtid.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier