FødevareWatch

Coronakrisen har sat blus under antallet af små købmænd

Hjemmearbejde og større fokus på hvem man omgås, har vendt en årelang tilbagegang i antallet af lokale købmænd. Det er måske blevet vigtigere, at man har en adgang til fødevarer tæt på, siger Dagrofa-chef.

Foto: PR / Dagrofa

Mens antallet af lokale købmænd i mange år har været på retræte har coronakrisen tilsyneladende givet nye værdier til de danske forbrugere.

Det fortæller topchef i Dagrofa Tomas Pietrangeli til Berlingske.

Foruden at stå bag kæder som Spar, Min Købmand, Meny og Let-Køb har dagligvarerkoncernen også for første gang i mange år set en fremgang i antallet af butikker; nærmere bestemt fra 514 butikker i 2019.

"Vi har under coronakrisen set digitaliseringen blive accelereret. Men vi har også set en anden tendens om at støtte op om det lokale. Vi har ikke bevæget os over store afstande, og derfor er det måske blevet vigtigere, at man har en adgang til fødevarer tæt på," siger Pietrangeli til avisen og tilføjer, at han forventer, at det får større betydning for forbrugerne, at man køber ind hos nogen, man kender og føler sig tryg ved.

Lidl bokser fortsat med tysk discount-mærkat

Dagrofa investerer millionbeløb i købmandskæde 

Mere fra FødevareWatch

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier