FødevareWatch

Bred alliance kræver bæredygtig palmeolie i fødevareindustri

Fødevareindustrien står for over 70 pct. af Danmarks årlige import af palmeolie på 250.000 ton. Selvom industrien gør sit for at blive bæredygtig, skal der strammes op, mener en bred alliance bestående af ministerier, organisationer og virksomheder.

Palmeolie er den mest udbredt vegetabilske olie globalt, og fødevareindustrien importerer over 70 pct. af Danmarks årlige import. Nu kræver en bred alliance, at bæredygtigheden skrues op på fuld volume. | Foto: Mads Nissen/Ritzau Scanpix

Fødevareindustrien skal blive endnu grønnere, når det kommer til brug af palmeolie i fødevareproduktionen.

Det mener Dansk Initiativ for Etisk Handel, også kaldet DIEH, der i en bred alliance bestående af bl.a. Landbrug og Fødevarer, Fødevareministeriet og Dansk Industri, står bag et nyt initiativ om mere bæredygtig palmeolie i dansk produktion "Dansk Alliance for Ansvarlig Palmeolie".

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier