FødevareWatch

Vinselskab mærker handelssanktioner: "Vi er jo lidt i markedets vold"

Handelskrige og corona har sat sit præg på forretningen hos handelsselskabet Rare Wine. Drømmen var at nå 600 mio. kr. i omsætning, siger adm. direktør.

Foto: Joachim Adrian/Ritzau Scanpix

Når direktøren i handelsselskabet Rare Wine ser på det seneste overskud, får det ikke ligefrem champagnepropperne til at fyge.

Sådan lyder den overordnede melding fra adm. direktør Rasmus Nielsen til Børsen. Avisen skriver samtidig, at årets resultat for den nordjyske virksomhed i seneste regnskabsår tegnede sig for 21 mio. kr. i et år med en omsætning på 433 mio. kr.

"Vi drømte om at nå 600 mio. kr. i omsætning, så det er vi selvfølgelig ikke tilfredse med. Vi er jo lidt i markedets vold, for hvis markedet ikke er der til at aftage en masse vin, så er det svært for os. Men jeg synes, at vi som virksomhed har performet outstanding," siger han til avisen, og uddyber, at vinkøbmændene har mødt flere udfordringer i løbet af året.

Hent FødevareWatchs app og hold dig opdateret - hele tiden! Til iPhone og Android

Den adm. direktør lægger vægt på, at foruden coronapandemien og briternes vordende farvel til EU, har også straftold på bl.a. vin og spiritus mod USA også været blandt de helt store udfordringer i det forgange år – det bunder i, at det det amerikanske marked udgør den største afsætningsplads for europæisk vin og whisky.

Rare Wine har verdens dyreste vin til salg 

Direktør forlader nordjysk vinselskab 

Vinselskab vil udvikle luksusvin-robot  

Mere fra FødevareWatch

Dagrofa lancerer fælles CSR-strategi

Alle forretningsenheder under dagligvarekoncernen skal under en samlet plan nå fælles mål for forretningen, der bl.a. tæller høje ambitioner på det plantebaserede område. 

Her skal mundbind på igen

Nye restriktioner gælder fra mandag. Mundbind vender tilbage, og der bliver krav om coronapas flere steder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier