FødevareWatch

Finanshus: Svag toplinjevækst kan ramme Chr. Hansen-aktiekurs

Aktiekursen i Chr. Hansen kan blive ramt af en svag vækst, lyder det.

Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Tyske Berenberg er en af mange børshuse, der har sænket estimaterne for Chr. Hansen Holding, efter at ingredienskoncernen skuffede fælt med sit regnskab for fjerde kvartal 2018/19 i midten af forrige uge.

Regnskabet bød både på en lavere end ventet vækst i kvartalet og skuffende forventninger til indeværende regnskabsår, og det har fået mange til at sænke forventningerne til aktien i den kommende periode.

Det gælder også Berenberg, der fortsat tror på, at Chr. Hansen kan levere vækst over markedet på sigt, men samtidig vurderer, at aktiekursen vil forblive under pres efter skuffelsen i regnskabet.

Finanshuset har sænket sine estimater for perioden 2020-2022 med cirka 5 pct. efter regnskabet, og kursmålet for Chr. Hansen er i en ny analyse blevet sænket til 500 kr. fra 575 kr. Anbefalingen er fortsat "sælg".

"Vi tror fortsat, at Chr. Hansen kan levere overlegen organisk vækst i forhold til sektoren (7 pct. i 2020-2022, dog lavere end det langsigtede mål på 8-10 pct.), men vi venter yderligere pres på værdisætningen, da den reflekterer et lavere niveau for den absolutte toplinjevækst, sænket tillid til eksekveringen på mellemlang sigt og usikkerhed om succesen for nye vækstmotorer," skriver Berenberg i analysen.

Chr. Hansen leverede i fjerde kvartal 2018/19 en organisk vækst på 2 pct., mens analytikerne ifølge estimater indsamlet af selskabet selv havde ventet en vækst på 5 pct.

For 2019/20 spillede det danske selskab ud med forventninger om en organisk vækst på 4-8 pct. - noget lavere om den langsigtede forventning om en vækst på 8-10 pct.

Aktien faldt på regnskabsdagen med 9,2 pct., og siden er det gået yderligere tilbage. Mandag falder Chr. Hansen med 1,3 pct. til 519,40 kr. Dermed er aktien faldet med samlet 10,3 pct. siden regnskabet.

Analytikere: Klimaprotester kan presse Chr. Hansen

Chr. Hansen/Berenberg: Kursmål sænkes til 500 kr. fra 575 kr.

Chr. Hansen-topchef køber aktier for lidt over 760.000 kr.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier