FødevareWatch

Tidligere cafékonge skal i fængsel for bedrageri

Byret idømmer tidligere ejer af Café Sommersko-imperiet tre år og ni måneders fængsel i omfattende sag.

Den københavnske cafématador Bahram Sari Beliverdi overtog Café Sommersko i 2011. Han er over årene både blevet dømt for skattesvig og for at benytte sort arbejdskraft på sine cafeer. Foto: /ritzau/FINN FRANDSEN

Den tidligere københavnske cafékonge Bahram Sari Beliverdi bliver idømt tre år og ni måneders fængsel i en omfattende sag om bedrageri.

Det har en enig domsmandsret besluttet i Københavns Byret, skriver Ekstra Bladet, der er til stede i retssalen tirsdag. Ved strafudmålingen lagde retten vægt på kriminalitetens systematiske karakter.

Beliverdi er selv i retssalen under domsafsigelsen. Han har nægtet sig skyldig i de mange tiltaler, der fremgår af det 20 sider lange anklageskrift.

Ud over bedrageri er han kendt skyldig i at forbryde sig mod fødevarelovgivningen og svindle med moms.

Der var i alt 44 tiltalepunkter mod Bahram Sari Beliverdi, og han er kendt skyldig i samtlige forhold, skriver Ekstra Bladet.

Hans forsvarer, Kåre Pihlmann, skriver i en sms til Ritzau, at han og Beliverdi er uenige i dommen og har valgt at anke den til Østre Landsret.

Den 38-årige mand er tidligere ejer af det, der er blevet omtalt som Café Sommersko-imperiet i København.

Da der var flest steder tilknyttet, bestod det af flere caféer i København og omegn. Det gælder blandt andet Café Sommersko, Café Dan Turell, Café Emma og Frederiksberg Café.

Sammen med en medtiltalt var restauratøren anklaget for flere lovovertrædelser i årene fra 2013 til 2016.

Den medtiltalte er ifølge Ekstra Bladet ikke til stede i retten, men blev også idømt en fængselsstraf. Vedkommendes forsvarer ankede også dommen.

Tidligere ejer af Københavns ældste café risikerer fængsel

Københavns første café skal have ny ejer

Københavns ældste café er lukket

Københavnsk cafékoncern møder massiv kritik

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier