FødevareWatch

Hvem må sælge Christiansø-sild?

Fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) skal se på, hvornår bestemte egne må bruges i produktnavne, skriver DR.

Både i Svaneke hos Christiansøpigens Sild og i Nyborg hos Lykkeberg bliver der lavet sild efter gamle Christiansø-opskrifter, men nu skal fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen se på, om det er et eksempel på om forbrugerne bliver vildledt, når virksomheder bruger en bestemt egnsbetegnelse for at sælge et produkt.

Det skriver DR, efter af Bjarne Laustsen (S), der er medlem af Folketingets fødevareudvalg, har stillet et spørgsmål om egnsbetegnelse til miljø- og fødevareministeren.

"Der skal ikke være tvivl om, hvad man må kalde sine produkter," siger Bjarne Laustsen.

Christiansøpigens Sild har været på markedet i 30 år, mens Lykkeberg, der er større på det danske marked, har lavet Christiansøsild i 10 år.

Fiskefirma vil vokse ud over landets grænser efter opkøb

Et fuldt integreret parti sild får bundlinjen til at svømme op ad hos Tenax Sild

Ejer af kendt fiskerivirksomhed fortryder: "Jeg skulle aldrig have været direktør"

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier