FødevareWatch

May besøger Macron og Merkel inden afgørende krisemøde i EU

Tirsdag vil May både flyve til Berlin og Paris for at mødes med de største EU-ledere inden topmøde onsdag.

Foto: Ritzau Scanpix/Screenshot

Storbritanniens premierminister, Theresa May, skal tirsdag mødes med den franske præsident, Emmanuel Macron, og den tyske forbundskansler, Angela Merkel.

May rejser til Berlin og dernæst Paris for at tale om brexit, dagen inden EU-lederne skal mødes ved et topmøde i Bruxelles. 

Det skriver Sky News.

EU-lederne mødes onsdag til et krisemøde arrangeret af EU-præsident Donald Tusk for at diskutere brexit og Mays anmodning om at udsætte brexit.

May har anmodet om en yderligere udsættelse af brexit for at undgå et brexit uden en skilsmisseaftale. 

May ønsker at udsætte brexit fra fredag den 12. april til den 30. juni. 

Ifølge Sky News er det dog mere realistisk, at EU-lederne vil foreslå en fleksibel forlængelse frem til 30. juni 2020.

En udsættelse af brexit vil betyde, at briterne skal deltage i næste måneds valg til Europa-Parlamentet.

May skrev fredag i sit brev til Tusk, at Storbritannien forbereder sig på at deltage i europaparlamentsvalget 23. til 26. maj.

Theresa May har efter et langstrakt forløb, hvor det har vist sig umuligt at skaffe flertal i det britiske parlament for en brexitaftale, indledt forhandlinger med oppositionspartiet.

I løbet af mandagen har den britiske premierminister været i forhandlinger med oppositionspartiet Labour. Her er det indtil videre ikke lykkedes for parterne at nå frem til et gennembrud med en brexitaftale. 

Labours forhandlere klagede søndag over, at May ikke vil afvige fra de røde linjer, som hun satte for mere end to år siden om brexit. Det gælder for eksempel et nej til britisk deltagelse i EU's toldunion.

Fortsat deltagelse i toldunionen er et nøglekrav fra Labour.

May udsendte lørdag aften en erklæring til konservative partifæller, hvor hun forklarer, at hun ikke har haft noget andet valg end at tale med Labour.

Hun minder om, at medlemmer af hendes eget parti tre gange har været med til at nedstemme den skilsmisseaftale, hun har indgået med EU.

Mere fra FødevareWatch

I Ovodan har man gjort æg til en global milliardforretning

Det fynske æggepulverselskab Ovodan Egg Group er markedsledende i flere lande og buldrer i disse år frem i Kina. I år har selskabet, der er ejet af Stadil-konglomeratet Thornico, en børsnotering i kalenderen, som skal fremme væksten yderligere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier