FødevareWatch

Nestlé går ind i plantekampen med dansk Hälsans Kök-burger

Verdens største fødevareselskab lancerer en planteburger i Europa og USA, som selskabet kalder sit hidtil største sats på området. Danmark er blandt de første lande, hvor koncernen introducerer planteburgeren (opdateret).

Nestlés planteburger. | Foto: PR

Opdateret kl. 9.55: Nestlés planteburger blev allerede introduceret i Danmark for to uger siden under navnet Hälsans Köks Incredible Burger. Tidligere havde selskabet oplyst, at den ville blive introduceret i april.

Flere og flere melder sig ind i kampen om plantebaserede fødevarer, og nu lancerer Nestlé en planteburger, der er kommet til Danmark som et af de første lande.

Nestlé, der er verdens største fødevarekoncern, kalder selv lanceringen for sit største sats indenfor det kødfri-marked, fremgår det i en pressemeddelelse.

I Danmark blev planteburgeren introduceret i midten af marts under navnet Hälsans Köks Incredible Burger og indeholder blandt andet rødbeder. 

"Hälsans Kök har 50 års erfaring i udvikling af vegetariske og veganske produkter. Da virksomheden blev grundlagt, var der en kritisk holdning i samfundet til at skifte kød ud med vegetabilsk protein, men nu 50 år senere ser vi et stærkt vegetarisk gennembrud," siger Torben Rasmussen, nordisk direktør for confectionery og culinary i Nestlé, i en pressemeddelelse.

Planteburgeren bliver derudover lanceret i Europa fra april, hvor den først kommer til Østrig, Belgien, Finland, Tyskland, Holland, Norge og Sverige. Her bliver den en del af produktserien Garden Gourmet.

Den er udelukkende baseret på planter med ekstrakter, der får den til at syne som en burger. Fra efteråret skal produktet på det amerikanske marked.

Udmeldingen kommer i kølvandet på, at en række spillere forsøger sig med lignende produkter, heriblandt Burger King, der har indgået en aftale med amerikanske Impossible Foods.

Slut med plantebøffer: EU vil forbyde kød-ord hos plantebaserede produkter

Impossible Foods indleder kapitaljagt efter stor burger-aftale

Populær amerikansk planteburger kommer i Tescos britiske butikker fra august

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier