FødevareWatch

Restauratør ser krisetegn: "Der er 20 pct flere restauranter nu end der er brug for i København"

Selvom restaurationsbranchen vokser, er restauranternes konkurser taget til, mens indtjeningen halter, skriver Børsen.

Foto: Ritzau Scanpix/Lasse Kofod.

Selvom danskerne bruger flere penge på at spise ude, ser flere restauratører krisetegn med faldende indtjening, tiltagende konkurser, og frygt for, at højkonjunkturen har nået sit toppunkt.

Det skriver Børsen.

"Der er 20 pct. flere restauranter nu, end der er brug for i København. Vi vil se en udrensning, og den trænger vi til. Der har været en optimisme på dansk gastronomis vegne de sidste par år, som der ikke har været et kundegrundlag under," siger Bo Jacobsen, der gennem 28 år har drevet Restaurationen i indre København, til Børsen.

Branchens samlede indtjening har taget et knæk og faldt med 0,8 pct. til 651 mio. kr. fra 2016-2017, viser de seneste tal fra Deloitte.

Det sker på trods af, at antallet af restauranter er steget med næsten 1100 fra 2014-2017, ifølge brancheorganisationen Horesta, ligesom branchens samlede omsætning og antallet af lønmodtagere i perioden 2009-2018 har været stigende, ifølge Danmarks Statistik.

Restaurationsbranchen vokser i hele landet - dobbelt så mange går konkurs

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier