FødevareWatch

52 Danish Crown-medarbejdere nedlægger arbejdet

Den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse skyldes, at der for syv måneder siden blev indført en ny midlertidig akkord i den pågældende slagteriafdeling.

Foto: Joachim Adrian/Polfoto/Arkiv

Siden tirsdag morgen har 52 medarbejdere i Danish Crown i Ringsted nedlagt arbejdet.

Den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse skyldes, at der for syv måneder siden blev indført en ny midlertidig akkord i den pågældende slagteriafdeling, der ændrede arbejdsmetoden ved produktionsbåndet, hvor medarbejderne til daglig udbener grise-forender.

Det skriver Dabladet Ringsted.

Efter en måned blev der rutinemæssigt igangsat en kontrolundersøgelse af den nye arbejdsmetode for at kunne prissætte arbejdet korrekt - og det er den undersøgelse, som medarbejderne mener har taget alt for lang tid at færdiggøre, oplyser Kim Brandt der er sekretariatsleder hos fødevareforbundet NFF.

Indtil videre har undersøgelsen været undervejs i seks måneder, og det mener Kim Brandt er længere tid end normalt, men det er set før, at en undersøgelse er trukket ud.

I Danish Crown ærgrer man sig over arbejdsnedlæggelsen.

"Vi har ingen interesse i at trække sagen i langdrag, og det ærgrer os meget, at en gruppe af medarbejdere i strid med overenskomsten har valgt at nedlægge arbejdet," udtaler pressechef i Danish Crown, Jens Hansen.

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzau Bureau på vegne af Dagbladet Ringsted)

Antallet af danske slagtninger stiger svagt

Stor interesse for nye Danish Crown-jobs

Danish Crown lukker ned for sjællandske slagtninger - 120 stillinger nedlægges

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier