FødevareWatch

Espersen mangler arbejdskraft på nedlukket fabrik

Den store fiskekoncern lukker sin fabrik i Fredericia med udgangen af 2018. Det har fået en del af de ansatte på stedet til at finde job andetsteds.

I begyndelsen af april meddelte A. Espersen, at fiskekoncernen lukker produktionen af færdigretter i Fredericia, hvor 125 er ansat, frem mod udgangen af 2018 for at flytte fabrikken til Polen.

Den beslutning har medført, at fabrikken i Fredericia nu mangler arbejdskraft, fordi flere ansatte har sagt deres job op.

Det skriver Fredericia Dagblad.

"12-14 af mine ufaglærte kolleger har fået andet arbejde. Desuden har en del funktionærere og faglærte fundet andet job. Derfor har vi 28 vikarer inde. Vi kan holde linierne kørende, men med nye folk kan vi ikke producere den mængde, vi havde planlagt at gøre," siger tillidsmand på A. Espersen i Fredericia, Turan Savas, til avisen.

Fredericia Kommune, jobcentret og ledelsen på A. Espersen holdt mandag møde for at finde en løsning på manglen på arbejdskraft.

For høje lønomkostninger

I et interview med FødevareWatch i forbindelse med beslutningen om at lukke fabrikken i Fredericia, fortalte adm. direktør i A. Espersen, Klaus B. Nielsen, at lukningen sker af konkurrencemæssige hensyn.

"Vi er en virksomhed, der sælger 98 pct. uden for Danmark, og vi oplever en stigende konkurrence. Vi er derfor nødt til at sikre, at vi er kompetitive, og på trods af, at man har været dygtige til at effektivisere i Fredericia i de seneste år, så er lønomkostningerne uforholdsmæssigt store," sagde han og tilføjede:

"Virksomheden blev stiftet i 1955, så det er en institution, der forsvinder fra byen. Det er meget emotionelt, kedeligt og trist. Men omvendt er vi sat i verden for at sikre, at virksomheden også er der om 5 og 10 år, og vi kan ikke se anden vej ud end at sikre, at vi får en bedre konkurrencesituation," siger Klaus B. Nielsen videre.

A. Espersen har produktion i Polen i forvejen.

Espersen lukker fabrik og fyrer i Fredericia

Espersen køber stor fiskefabrik af Royal Greenland

Endnu et stort underskud i Espersen

Mere fra FødevareWatch

Dagli' Brugsen lukker yderligere to butikker

Dagli’ Brugsen føjer yderligere to butikker i provinsen til listen over butikker, der skal lukkes i den kommende tid. I forvejen havde dagligvarekæden meddelt, at fire butikker lukkes.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier