FødevareWatch

Axzon-stifter sætter spørgsmålstegn ved dansk svineproduktion

Af hensyn til bæredygtigheden bør man genoverveje, om Danmark er et fornuftigt sted at have svineproduktion, lyder det fra Axzon-stifter.

Tom Axelgaard, Axzon. | Foto: Majken Søndergaard Nielsen

Stifter og direktør af den store østeuropæiske svineproducent Axzon, Tom Axelgaard, mener ikke, at det er bæredygtigt at producere svin på industrielt niveau i Danmark.

Det skriver Landbrugsavisen.

"Jeg har meget stor respekt for danske svineproducenter, og det er meget inspirerende resultater, der er opnået inden for effektivitet, dyrevelfærd og medicinforbrug. Men produktionen er en høj belastning for en lille enklave, som Danmark er, set med globale øjne," siger han til avisen.

Samtidig peger han på, at det giver mere mening at rykke produktionen hen til markederne i stedet for at have en produktion, hvor langt størstedelen bliver eksporteret.

Milliardkoncernen Axzon i markant vækst før børsnotering

Trods svinepest fordobler Axzon overskuddet

Landbrugets mareridt rykker tættere og tættere på den danske grænse

Mere fra FødevareWatch

Finsk drikkevarekæmpes nordiske øleventyr skal begynde i Assens

INDBLIK: Med en købsaftale på Bryggeriet Vestfyen er den finske ølkæmpe Olvi på vej ind til Danmark. Det sker med en ambition om at gøre det traditionsrige, men underskudsramte, bryggeri til en "voksende spiller" – og samtidig få sat en fod i Skandinavien.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier