FødevareWatch

Milliardkoncernen Axzon i markant vækst før børsnotering

Landbrugskoncernen Axzon har i første halvår øget sit salg med 20 pct., mens bundlinjen er mere end fordoblet. Resultatet er signifikant bedre end forventet, siger topchefen.

Tom Axelgaard, adm. direktør i Axzon.

Det danskejede svinelandbrug Axzon, der efter planen skal børsnoteres i 2018, buldrer frem med kraftig vækst.

Det skriver Børsen.

Drevet af primært de høje priser på svinekød har Axzon i årets første seks måneder løftet sin omsætning med 20 pct., så den nu er tæt på 1 mia. kr. Samtidig er driftsindtjeningen (ebitda) steget med over 60 pct. til 272 mio. kr., mens resultatet efter skat er mere end fordoblet fra 52 mio. kr. til 121 mio. kr.

Stifter, topchef og medejer af Axzon Tom Axelgaard siger, at resultatet i første halvår var "signifikant bedre resultat end ventet" og fremhæver særligt et par markeder som succesfulde.

"Efter at priserne på vores produkter i anden halvdel af 2016 igen var blevet profitable, ventede vi et godt og stabilt første halvår 2017. Men en større europæisk eksport af svinekød til Kina og en mindre produktionsnedgang gav en efterspørgsel bedre end forventet i Europa," siger han.

Trods svinepest fordobler Axzon overskuddet

Storbønder kan ramme jackpot med børsnotering af milliardkoncern

Axzon vil bruge børsnotering som rambuk til nyt marked

Forsiden lige nu

Passioneret snackiværksætter giver slip på fødevarebranchen

"Jeg har bare set for mange både i restaurationsbranchen og fødevarebranchen, der brænder deres lys i begge ender – det er livet for kort til." Sådan lyder det fra iværksætter og stifter af Raw Snacks, Casper Vester, der har har sagt farvel til virksomheden og karrieren hidtil i fødevarebranchen. Nu vil han puste ud og lade fremtiden komme til ham.

Frokost.dk's udlandseventyr giver minus

Først skød konceptet skævt, men siden har direktøren for kantineleverandøren Frokost.dk fundet opskriften til indtoget på deres første marked i udlandet. Og nu mangler han så bare at overbevise de hollandske kunder om mulighederne.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier