FødevareWatch

Analyse: Norske koncerner vrider flere kroner ud af laks end tidligere

Mens priserne på laks fortsat er høje, har de største norske koncerner i det seneste år bokset med sygdomme og lav effektivitet. Det er der ved at blive lavet om på, viser en gennemgang af de seks største laksekoncerner på børsen i Oslo.

Foto: /ritzau/Lars Just

Vanen tro, fristes man til at sige, har årets andet kvartal igen været et rekordgodt kvartal for lakseselskaberne på børsen i Oslo. Men kigger man de mange regnskaber og regnskabsmeddelelser igennem findes der malurt i nogle bægre.

Selskaberne fremhæver i deres regnskabsmeddelelser mange forskellige rekorder og højdepunkter, men i et forsøg på at sammenligne dem har FødevareWatch taget udgangspunkt i den post, som omhandler driftsresultatet per kilo slagtet og solgt laks.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier