FødevareWatch

Danmark skal være motor i jagten på alternative proteinkilder

En fornyelse af Det Nationale Bioøkonomipanel skal hjælpe Danmark til at booste produktionen af alternative proteinkilder.

Dansk landbrug har et stort forbrug af soja, der oftest importeres fra Sydamerika. Sojaen indgår i dyrefoderet som en kilde til protein Foto: Joachim Adrian

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) har sat gang i en opdatering af Det Nationale Bioøkonomipanel, der blev oprettet af den daværende S, R, SF-regering i 2013.

Det skriver Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

Panel vi bestå af organisationer, forskere og virksomheder. Panelets første opgave bliver at se på nye værdikæder for proteiner. Det kan være tang, muslinger, græs og insekter, som kan erstatte nogle af de proteiner, der ofte bruges i dag.

"Europa har et kæmpe underskud af protein. Der er et stort potentiale for Danmark i at blive bedre til at producere proteiner. Både til dyrefoder og som fødevareingrediens. Vi importerer f.eks. store mængder soja for at opretholde vores fødevareproduktion. Hvis vi kan udvikle nye værdikæder for protein, er det meget interessant både økonomisk og miljømæssigt. Panelet skal komme med konkrete anbefalinger til, hvordan vi får mest ud af det kæmpe potentiale, der er i Danmark for produktion af biomasse," siger Esben Lunde Larsen i meddelelsen.

To chefer under Esben Lunde mister jobbet efter kvotesag

Løkke ignorerede advarsel fra Rigsrevisionen i kvotesag

Fiskere: "Dansk fiskeri står overfor en kardinaludfordring"

Forsiden lige nu

Kina er fortsat en af Carlsbergs vækstkaniner

Det er et gammelt marked for den store bryggerikoncern, men alligevel er Kina et af de fokusområder, der skal lede til ny vækst for Carlsberg. Det fortæller topchef Cees 't Hart, der samtidig understreger vigtigheden af, at bryggeriet fastholder sin position i landet.

Seges: Danske landmænd får underskud på 7,5 mia. kr.

Tørken og de lave svinepriser efterlader de danske landmænd med det største underskud siden finanskrisen. Flere hundrede bedrifter ventes at gå konkurs, og hele sektorens konkurrenceevne er truet, fordi landmændene skærer voldsomt ned på investeringerne.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier