FødevareWatch

Grønlandske hellefisk får MSC-mærke som de første i verden

Et stigende antal MSC-certificerede fiskerier i Grønland viser, at det er muligt at skabe de nødvendige forbedringer i erhvervet, mener Verdensnaturfonden.

Foto: Karsten Bidstrup

Fiskeri udgør cirka 90 pct. af Grønlands eksportindtægter, og nu kan hellefiskerne i Vestgrønland glæde sig over, at de som det første udenskærs hellefiske-fiskeri i verden har fået tildelt det blå MSC-miljømærke.

Det skriver WWF Verdensnaturfonden i en pressemeddelelse.

"Det er en stor og vigtig sejr for de grønlandske fiskere, at man nu efter flere års indsats har fået MSC-certificeret det udenskærs fiskeri efter hellefisk i Vestgrønland," lyder det fra WWF Verdensnaturfondens medarbejder i Nuuk, Kaare Winther Hansen.

MSC-certificeringen garanterer, at der ikke sker overfiskeri, og at der stilles krav til, at fiskeriet dokumenterer og minimerer bifangst af sårbare arter og påvirkning af sårbare marine områder.

Med MSC-certificeringen af hellefisk får de grønlandske myndigheder klare linjer for, hvordan de kan bakke fiskeindustrien op i sin målsætning om at sikre en langsigtet bæredygtighed i det grønlandske fiskeri og leve op til kravene fra MSC.

I forvejen er det vestgrønlandske fiskeri efter rejer og stenbider MSC-mærket.

"Det stigende antal MSC-certificerede fiskerier i Grønland viser, at det er muligt at skabe de nødvendige forbedringer i erhvervet. Derfor er det naturligt at diskutere, hvilke fiskerier der bør stå næst i rækken til at blive certificeret, som f.eks. indenskærs-fiskeriet efter hellefisk i Vestgrønland," siger Kaare Winther Hansen.

Fisk med MSC-mærkning i stor fremgang hos Coop

Greenpeace og Coop i infight over tun

Nordsø-torsk nærmer sig MSC-certifikat

Forsiden lige nu

Her er de danske producenter bag Michelin-stjernerne

Det er ikke kun de mange kokke og restauranter, som skal sole sig i succesen fra Michelin-guiden, der mandag uddeler årets stjerner i Norden. På et nyt landkort får restaurantgæsterne mulighed for at se, hvilke producenter og leverandører, der har dyrket lilla blomkål og lavet kødet i lammetataren.

Udsigt til rekordproduktion af danske grise

Landmændenes produktion af smågrise ventes i år at stige til næsten 33 mio. - det højeste niveau nogensinde. En stor del af smågrisene eksporteres, men efter mange års fald er der også udsigt til svag vækst i slagtningerne i Danmark.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier