FødevareWatch

Djøf: Usmageligt angreb fra Bæredygtigt Landbrug på navngivne embedsmænd

Bæredygtigt Landbrug vil hænge navngivne ansatte i Miljø- og Fødevareministeriet ud i håbet om at få dem fyret. Helt usædvanligt, mener ekspert i lobbyisme.

Flemming Fuglede Jørgensen, formand for Bæredygtigt Landbrug.

En kontorchef i Miljøstyrelsen bliver med navns nævnelse udsat for et voldsomt angreb i det seneste medlemsbrev fra foreningen Bæredygtigt Landbrug.

Samme skæbne venter tilsyneladende flere embedsmænd den kommende tid, skriver netavisen Altinget.

"Lige så snart embedsmændene manipulerer med fakta, så slår vi til og nævner navnene på dem, der går over stregen," siger formanden Flemming Fuglede Jørgensen til Altinget.

Målet er at "luge ud blandt de embedsmænd i Miljø- og Fødevareministeriet, der ifølge foreningen egenrådigt handler i modstrid med de politiske intentioner.

Landbrugsavisen har som de første beskrevet historien. Til Altinget kalder formanden for Offentlige Chefer i Djøf fremgangsmåden for ekstrem.

"Jeg synes, det er usmageligt, og jeg kan ikke erindre, at vi før har oplevet noget, der ligner det her," siger Henning Thiesen.

Også lobbyekspert Susanne Hegelund finder sagen ganske særegen.

"Jeg har ikke set før, at en lobbyorganisation offentligt går efter en navngiven embedsmand på den måde. Det er helt usædvanligt. Normalt går den dygtige lobbyist, og det kun i særlige tilfælde, efter politikerne," siger Susanne Hegelund, partner i rådgivningsfirmaet Hegelund & Mose.

I mange tilfælde nytter det dog ikke at lange ud efter politikerne, mener Flemming Fuglede Jørgensen.

"Hvis embedsmændene forvirrer eller endnu værre ødelægger det grundlag, som politikerne skal tage beslutning på, så er det ikke demokrati mere. Så er det embedsmændene, der styrer, hvad der skal ske. Og det er uacceptabelt for os," siger formanden, der ikke har tænkt sig at stoppe med udhængningen af den ene embedsmænd.

Djøf tager kraftigt afstand fra fremgangsmåden, fordi de udstillede embedsmænd ikke har nogen mulighed for at forsvare sig. Derfor opfordrer Henning Thiesen også berørte embedsmænd til at rette henvendelse til deres faglige organisation.

"Og hvis nogen af vores medlemmer kommer ud for sådan en omtale, så vil Djøf bistå dem med alt, hvad vi kan, blandt andet en juridisk gennemgang af det udsagn, der er tale om. For eksempel i relation til injurielovgivningen, siger han til Altinget.

Departementschef Henrik Studsgaard siger til Landbrugsavisen, at han finder det "uværdigt at hænge enkelte medarbejdere ud."

Det har han ikke ønsket at uddybe over for Altinget. Det er heller ikke lykkedes at få en kommentar fra en tillidsrepræsentant i Miljøstyrelsen.

(Denne artikel og billedmateriale er videreformidlet af Ritzau Bureau på vegne af Altinget)

Bæredygtigt Landbrug: Vi vil ikke samarbejde med L&F

Fond vil have CBS-penge retur fra Bæredygtigt Landbrug

Bæredygtigt Landbrug stævner staten for vandplaner

Forsiden lige nu

Specialspiritus møver sig ind hos stort vinselskab

Efterspørgslen på specialspiritus og spiritus af høj kvalitet stiger og stiger, fortæller direktør hos vingrossisten H.J. Hansen Vin. Hun ser både en nuværende og fremtidig vækstlomme i at tilbyde de rigtige spiritusmærker.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier