FødevareWatch

Fødevareministeren undskylder til Folketinget

Miljø- og fødevareministeren lægger sig fladt ned i sagen om fiskekvoter. I en udtalelse påtager han sig det fulde ansvar for misinformation og undskylder til Folketingets partier.

Foto: ritzau/Jonas Olufson

Mens regerings støtteparti, Dansk Folkeparti, her til formiddag drøfter, om partiet fortsat kan have tillid miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V), kommer han nu med en uforbeholden undskyldning.

"Jeg vil gerne undskylde over for Folketingets partier, at der er forslag til at modvirke kvotekoncentration og kvotekonger udviklet af mit ministerium, som jeg ikke har oversendt til Folketinget. Jeg burde have viderebragt disse oplysninger, da det ville have bistået de enkelte partier i deres arbejde med at begrænse kvotekoncentration og kvotekonger. Det beklager jeg, at det ikke er sket," siger han i en pressemeddelelse og understreger:

"Det er mit ansvar som minister, at det ikke er sket. Og det ansvar påtager jeg mig."

Sagen begyndte i sidste uge, da Berlingske kunne påvise, at ministeren ikke har viderebragt vigtig information til Folketingets partier i en sag om fiskekvoter.

Ministeren har ellers vedholdende understreget, at han kun har haft kendskab til ét forslag til, hvordan man kunne modvirke at få personer sad på hovedparten af de danske fiskekvoter.

Ifølge Berlingskes notat, har han imidlertid haft kendskab til 16 forslag.

"Jeg vil gerne undskylde, at samarbejdet ikke har været godt omkring arbejdet med at modvirke kvotekoncentration og kvotekonger, da det ligger mig meget på sinde, at der både er et godt og tillidsfuldt samarbejde mellem regeringen og Folketingets partier," siger han videre i pressemeddelelsen.

S: Tillid til Minister er mere og mere tyndslidt i kvotesag

Redegørelse: Esben Lunde udtalte sig upræcist på samråd

Vred DF-ordfører føler sig misbrugt af minister i samråd om kvotekonger

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier