FødevareWatch

Nordjysk fiskevirksomhed går fra 16 mio til 0 på bundlinjen

Launis A/S, der hører hjemme i det nordligste Danmark, havde i 2015/16 problemer med, at få de rigtige mængder af fisk til de rigtige priser på de rigtige tidspunkter.

Foto: LARS JUST/POLFOTO

Det skæve regnskabsår 2015/16 endte som en død sild for Launis A/S, der bl.a. producerer af marinerede sild, fiskefrikadeller og rejer.

På bundlinjen gik selskabet fra et plus på 16 mio. kr. i 2014/15 til et rundt 0 i 2015/16. Det viser et nyligt offentliggjort regnskab.

I den anledning har Børsen talt med selskabets adm. direktør og hovedaktionær Gert Nielsen, der ikke overraskende er utilfreds med resultatet. Han peger på, at både tilførslerne af råvaren fisk og priserne på dem svinger, så det er svært at styre produktionen og holde omkostningerne nede.

"Vi smider jo ikke frø i havet og høster et år efter. Ofte kniber det for fiskerne med at finde fiskene i havet, hvis de ikke er begrænset af kvoter. Så vi har problemer med at få de rigtige mængder af fisk til de rigtige priser på de rigtige tidspunkter, i forhold til de aftaler vi har lavet med detailhandelen og de øvrige kunder," siger Gert Nielsen til Børsen.

Launis blev etableret af Laurits Nielsen og sønnen Villy i 1958. I dag har virksomheden ansat omkring 130 medarbejdere.

Launis Fiskekonserves køber nordjysk røgeri

Ny uddannelse skal give fiskerindustrien et tiltrængt skud teknologi

Gode rejetider i nordjyske Launis

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier