FødevareWatch

Professor: Antibiotikafri produktion er oplagt

Over halvdelen af den konventionelle svineproduktion I Danmark kan blive antibiotikafri, vurderer professor Hanne Ingmer over for Berlingske Business. Hun anser det som "oplagt" at Danmark bliver foregangsland med antibiotikafri produktion.

Foto: Colourbox

Voksende international efterspørgsel efter kød fra antibiotikafrie svin og kyllinger kan blive fremtiden for dansk kødproduktion.

Det mener Hanne Ingmer, professor i fødevaresikkerhed og zoonoser fra Københavns Universitet, som anser det som "oplagt," at Danmark bliver foregangsland med antibiotikafri produktio­n, skriver Berlingske Business. Hun tror, at over halvdelen af Danmarks konventionelle svineproduktion på sigt kan blive antibiotikafri.

Søren Tinggaard, underdirektør i salgsafdelingen hos Danish Crown, som i øjeblikket slagter 3.500 svin, der ikke har fået antibiotika, fortæller til Berlingske Business, at selskabet på lang sigt "måske godt" kan komme op på, at halvdelen er leverancerne er opdrættet uden brug af antibiotika, men at det afhænger af efterspørgslen, og hvordan markederne udvikler sig.

Fødevarestyrelsen: Grise med MRSA bliver raske af frisk luft 

Smithfield klar med antibiotikafri produktion

Bedre havne kan øge Kinas svineimport 

Mere fra FødevareWatch

Nye slikbutikker på nettet holder fast i coronaoptur

Med medvinden fra blandt andet den lukkede grænsehandel og de slikhungrende danskere i ryggen klarede danske online slikbutikker sig godt igennem 2020. Nu melder spørgsmålet sig: Kan man blive ved med at sælge slik på nettet, efter coronaen har lettet sit tag?

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier