FødevareWatch

Stigende mælkepriser giver mangel på oksekød

Danish Crowns kreaturslagterier kan ikke levere de mængder af eksempelvis hakket oksekød, som der efterspørges. Den forbedrede mælkepris får mælkeproducenterne til at holde længere på køerne.

Finn Klostermann, direktør i Danish Crown Beef. | Foto: Danish Crown

Mens landets mælkebønder glæder sig over en mælkepris, der er steget seks måneder i træk, skaber det udfordringer hos Danish Crowns kreaturslagterier.

Den forbedrede mælkepris får nemlig producenterne til at holde længere på køerne før, at de sender kreaturerne af sted til slagtning. Derfor kan Danish Crowns slagterier ikke levere det oksekød, der efterspørges, forklarer direktør i Danish Crown Beef, Finn Klostermann.

Modtag FødevareWatchs abonnement gratis – hver dag!

"Det er en højst usædvanlig situation på den her tid af året, og vi er selvfølgelig ærgerlige over ikke at kunne levere det, kunderne efterspørger. Omvendt er det positivt for vores ejere, at mælkeprisen nu er på et niveau, som gør, at de holder køerne længere i stalden," siger han i en pressemeddelelse.

I januar blev der slagtet fem pct. færre kreaturer end måneden før.

"Det er ikke første gang, vi står i den her situation, og præcis det samme gør sig faktisk gældende over det meste af Europa. Samtidig er det en udfordring, at der er en enorm efterspørgsel på hakket oksekød, men der er slet ikke et tilsvarende salg af de dyre udskæringer som mørbrad og højreb. Derfor er der ikke på nuværende tidspunkt belæg for at hæve afregningen for dyrene væsentligt, hvilket ellers er det, der typisk skal til for at tiltrække flere dyr," siger Finn Klostermann.

Eksporten til Sydeuropa forløber i øjeblikket pænt, men også her samler interessen sig om den forreste del af kreaturet og udskæringer til årstidens simreretter, oplyser Danish Crown.

Mælkeprisen stiger for sjette måned i træk

Danish Crowns tyske kreaturopkøb er blevet godkendt

DC Beef sætter sig tungt på bøfferne

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier