FødevareWatch

Amerikansk svinesektor er vilde med Trump

Det har vakt begejstring i den amerikanske svinesektor, at nytiltrådte Donald Trump har holdt møde med britiske Theresa May, og at et af emnerne var en muligt kommende handelsaftale.

Foto: Patrick Semansky/AP Photo/Polfoto

Det er småt med positive historier om den nye amerikanske præsident for tiden, men efter at Donald Trump i sidste uge holdt møde med den britiske premierminister Theresa May har den amerikanske svinesektor mundvigene oppe.

Årsagen til de store smil er, at der efter snakken på Capitol Hill i Washington de to ledere imellem er blevet skruet op for forventningerne til en snarlig handelsaftale USA og Storbritannien imellem.

"Vi bifalder, at Trump-administrationen anerkender betydningen af frihandelsaftaler for amerikansk landbrug og hele USA's økonomi," udtaler John Weber, der er præsident for National Pork Producers Council.

"Vi er glade for, at man vil arbejde for stærkere handelsforbindelser med Storbritannien gennem en gensidigt fordelagtig handelsaftale."

John Weber udtaler videre, at han og svinesektorens råd er glade for, at præsident Trump ikke ser nogen fremtid i TTIP-frihandelsaftalen med Europa.

"Vi er glade for, at præsident Trump i stedet er fokuseret på at knytte de historisk tætte bånd til Storbritannien," siger han.

Trumps vrede mod frihandel kan gavne dansk fødevareeksport - for nu

Starbucks ansætter 10.000 flygtninge som modsvar til Trump

"Verdensbilledet ændrer sig hurtigere, end man kan nå ud og malke køerne"

Efter historisk tale: Nu går kampen om eksport til Storbritannien i gang

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier