FødevareWatch

Grieg Seafood ramt af virusudbrud - skal slagte 1,3 millioner fisk

Det norske lakseselskab skal hurtigst muligt tømme hele sit anlæg i Hammerfest, der er verdens nordligste by.

Foto: PR / Marine Harvest

Siden juletiden har der floreret rygter om, at Grieg Seafoods lokalitet Kleppenes i Hammerfest var blevet ramt af infektiøs lakseanemi (ILA), der er en alvorlig og smitsom virussygdom.

Nu er mistanken bekræftet, og selskabet må tømme hele anlægget for fisk.

Det skriver iLaks.

Tidligere var det oppe at vende, at selskabet blot skulle slagte de sygdomsramte laks, men men Søren Sofus Lundtorp Olsen fra det norske Mattilsynet i Finnmark bekræfter nu, at samtlige af anlæggets 1,3 millioner fisk skal slagtes. Han fortæller desuden, at Mattilsynet har en god dialog med Grieg Seafood, og at de nu venter på en endelig plan for gennemførslen af slagtningen. Han ser desuden meget alvorlig på hændelsen.

"Det er altid alvorligt, når man får udbrud af en listeført sykdom. Alvorligheden afspejles i, at vi vælger at tømme hele lokaliteten, og ikke bare et enkelt bur," siger Søren Sofus Lundtorp Olsen til iLaks.

Grieg vil producere laks i åbne anlæg til havs

Rekordår: Norske lakseaktier stryger i vejret

Norsk lakseselskab idømt millionbøde for lus¨

Mere fra FødevareWatch

Finsk drikkevarekæmpes nordiske øleventyr skal begynde i Assens

INDBLIK: Med en købsaftale på Bryggeriet Vestfyen er den finske ølkæmpe Olvi på vej ind til Danmark. Det sker med en ambition om at gøre det traditionsrige, men underskudsramte, bryggeri til en "voksende spiller" – og samtidig få sat en fod i Skandinavien.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier