FødevareWatch

Danske dambrugsfisk stiger 30 pct i værdi

Det skorter ikke på ambitionerne, når direktøren fra Dansk Aquakultur skal vurdere markedspotentialet for opdrættet fisk.

Foto: Thomas Borberg/ritzau

Et nyt dambrug ved Hanstholm vil øge værdien af fisk fra dansk aquakultur med hele 30 procent.

Det skriver DR Midt & Vest.

"Det understreger det kæmpe potentiale i opdræt af fisk," siger siger Brian Thomsen, direktør i Dansk Aquakultur.

Det nye saltvandsdambrug Sashimi Royal i Hanstholm er placeret inde på land og bruger den nyeste miljøteknologi.

Det skal producere kingfish, en særlig dyr og fin fisk som blandt andet bruges til sushi.

"Målt i mængden af fisk øger vi den danske produktion med omkring 10 procent, men fordi fisken er så værdifuld, så øges værdien af den samlede danske produktion med omkring 30 procent," siger direktør Bent Urup fra Sashimi Royal.

Stort vestjysk saltvandsdambrug klar til sommer

Opdrættede fisk overhaler snart de vildtfangede

Rødt kort til antibiotika i danske dambrug

Dansk akvakultur har stadig problemer med kræftfremkaldende gift

Dyrevelfærd- og etik skal være en del af skoleskemaet

Forsiden lige nu

Ikea tilføjer vegetarhotdog til bistromenu

Den svenske møbelkæde Ikea har planer om at tilføje et vegetarisk alternativ til menuen rundt omkring i varehusene. Lige nu testes den i Malmö, før den skal lanceres i Europa.

Danpo kom ud af 2017 med tocifret vækst

Danmarks største fjerkræselskab løfter både årets resultat og omsætningen i 2017. Det sker på baggrund af øget eksport og et større fokus på bedre kylling, fortæller direktør.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier