FødevareWatch

Verdens næststørste lakseproducent slår selskaber sammen

Japanske Mitsubishi, der gennem Cermaq-koncernen er verdens næststørste lakseproducent, har valgt at lægge de norske og chilenske aktiviteter sammen.

Foto: Cermaq/PR

Den japanske Mitsubishi-koncern gør sig ikke kun i produktionen af firehjulede køretøjer.

I 2014 købte Mitsubishi aktiemajoriteten i den norske Cermaq-koncern, der har store aktiver i Chile, til deres datterselskab Salmones Humboldt, der har været japansk-ejet siden 2011.

Torsdag meddeler Mitsubishi, at man har fusioneret de to selskaber, for fremtidigt at stå stærkere i den globale konkurrence. Det skriver Undercurrent News.

Mitsubishi-koncernen er noteret for i alt at have produceret 139.000 ton laks sidste år. Fremover er det driftsdirektør Francisco Miranda, der skal lede det fusionerede selskab i Chile. Samlet har det nye fusionerede selskab 15 udklækningsanlæg og 130 licenser i Chile, Canada og Norge.

"De to virksomheder er bærere af stor kompetence, og integrationen af de to selskaber vil gøre os i stand til at bygge videre på best practices fra begge selskaber og dermed kan vi øge vores konkurrenceniveau med vægt på kvalitetsprodukter og bæredygtighed i processen," udtaler Francisco Miranda.

Af den årlige Salmon Industry Handbook for 2016, fremgik det tidligere i år, at den norske mastodont Marine Harvest sidste år producerede omkring 20 pct. af den globale produktion på omkring 2,07 millioner ton slagtet laks opgjort i såkaldt gutted weight equivalents. I alt producerede Marine Harvest ifølge Undercurrent News 420.500 ton laks i Norge, Skotland, Canada, Chile, Færøerne og Irland i 2015.

Der er dermed et stykke op for det fusionerede Mitsubishi-selskab, hvis man har ambitioner om at blive størst.

Bergen-baserede Marine Harvest omsatte i 2015 for knap 28 mia. norske kr., og samlet beskæftiger koncernen omkring 12.500 medarbejdere spredt over hele verden.

Til sammenligning omsatte Cermaq sidste år for 6,4 mia. norske kr. og beskæftigede i underkanten af 4000 medarbejdere. I sommer fik koncernen ny dirkektør i form af Geir , der tog over efter Jon Hindar, der havde ledet Cermaq i de foregående fem år.

Her er verdens 20 største lakseproducenter

Norsk fiskekoncern vinker farvel til topchefen

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier