FødevareWatch

EU-Parlamentet fjerner tidsbegrænsning på fiskeri

Der er ikke længere nogen øvre grænse for, hvor længe en fiskerbåd må bruge i et bestemt fiskeriområde.

EU har taget mange initiativer i brug for at sikre bestanden af torsk, men tirsdag stemte parlamentet i Strasbourg for at fjerne en af reguleringerne.

Bestemmelsen om, hvor lang tid en fiskerbåd må fiske i et særligt område, har vist sig at virke mod hensigten, og derfor bliver den nu annulleret.

Det glæder Ole Christensen, der er medlem af parlamentet for Socialdemokratiet.

"Det er rigtig godt, at vi nu har fået opdateret torskeplanen, så den passer til den virkelighed, vi ser. Jeg har altid ment, at begrænsningerne på havdage var en utidig indblanding i erhvervets arbejde," skriver han i en skriftlig kommentar.

Modtag FødevareWatchs abonnement gratis – hver dag!

Når fiskerne kun måtte fiske i et bestemt tidsrum, viste det sig, at de fiskede så meget, som de kunne.

Dermed fangede de også en masse fisk, som de ikke havde brug for, og som herefter blot blev smidt over bord igen.

Når fiskerne nu kan fiske alt det, de vil, er forhåbningen, at der vil blive fisket efter de arter, som fiskerne faktisk har brug for.

"Vi lader ikke fiskerne i stikken ved at presse lovgivning ned over hovedet på dem. Vi har vist, at det er i vores klare interesse at beskytte fiskeriet," skriver Ole Christensen.

Udsigten til mindre udsmidning af ønskede fisk glæder også Jørn Dohrmann, der er medlem af EU-Parlamentet for Dansk Folkeparti.

"Man skal ikke bare smide noget over bord, som man godt ved, ikke kan overleve, når man sætter det ud igen. Det er sund fornuft," skriver han.

Han appellerer til, at fiskerne udvikler udstyr til at fange de fisk, de faktisk har brug for.

"Det handler om at udvikle ordentlige fangstredskaber. Kan de ikke finde ud af at fiske, uden at fange alle mulige andre sorter, så må de jo lade være med at fiske," skriver han.

Fiskeriforening tilfreds med kompensation

Torskefiskerne i Østersøen sikret delvis kompensation for tab af kvoter

Fiskerne frygter for fallit med nye torskekvoter

Forsiden lige nu

Specialspiritus møver sig ind hos stort vinselskab

Efterspørgslen på specialspiritus og spiritus af høj kvalitet stiger og stiger, fortæller direktør hos vingrossisten H.J. Hansen Vin. Hun ser både en nuværende og fremtidig vækstlomme i at tilbyde de rigtige spiritusmærker.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier