FødevareWatch

Fiskere ønsker fredet havområde åbnet

Danmarks Fiskeriforening kræver et fredet havområde i Kattegat genåbnet for fiskeri efter, at næste års torskekvoter er blevet kraftigt reduceret.

Foto: Mik Ekestad

Mandag reducerede Ministerrådet i EU de danske torskekvoter i den vestlige del af Østersøen med 56 pct., mens kvoten blev skåret med 25 pct. i den østlige del af Østersøen i 2017.

Det får nu Danmarks Fiskeriforening til at kræve et fredet havområde i Kattegat mellem Danmark og Sverige genåbnet for kommercielt fiskeri.

Det skriver DR.

Området betegnes som Område 3 og blev fredet i 2008 i en aftale mellem Sverige og Danmark.

"Det vil hjælpe de fiskere, der fanger torsk i Østersøen. De kan opretholde deres fiskeri ved at fiske efter hummere i området," siger næstformand i Danmarks Fiskeriforening, Kim Kær Hansen, til DR.

Ifølge DR er området dog pivåbent for kommercielt fiskeri fra tyske fiskere, da det er en isoleret aftale mellem Danmark og Sverige og ikke på EU-niveau.

Fiskeindustrien: Voldsomme kvotereduktioner rammer eksporten

Dansk fødevareeksport i trecifret millionfald efter Brexit

Opdrættede fisk overhaler snart de vildtfangede

Forsiden lige nu

Kompromisløs chokolademager: "Det er rigtig dyrt at sige nej"

Otte år med underskud har trukket grimme spor gennem regnskaberne hos chokoladeforretningen Oialla. Først nu begynder adm. direktør Rasmus Bo Bojesen at høste frugterne af sliddet med at sige nej til de kunder, der ikke har villet betale prisen for hans superchokolade.

Her er alle årets danske michelinstjerner

Der er i dag blevet uddelt michelinstjerne til de danske restauranter, og Danmark kan nu bryste sig af at have 26 michelinrestauranter med i alt 31 stjerner. Se alle de danske michelinstjerner her.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier