FødevareWatch

Fiskere ønsker fredet havområde åbnet

Danmarks Fiskeriforening kræver et fredet havområde i Kattegat genåbnet for fiskeri efter, at næste års torskekvoter er blevet kraftigt reduceret.

Foto: Mik Ekestad

Mandag reducerede Ministerrådet i EU de danske torskekvoter i den vestlige del af Østersøen med 56 pct., mens kvoten blev skåret med 25 pct. i den østlige del af Østersøen i 2017.

Det får nu Danmarks Fiskeriforening til at kræve et fredet havområde i Kattegat mellem Danmark og Sverige genåbnet for kommercielt fiskeri.

Det skriver DR.

Området betegnes som Område 3 og blev fredet i 2008 i en aftale mellem Sverige og Danmark.

"Det vil hjælpe de fiskere, der fanger torsk i Østersøen. De kan opretholde deres fiskeri ved at fiske efter hummere i området," siger næstformand i Danmarks Fiskeriforening, Kim Kær Hansen, til DR.

Ifølge DR er området dog pivåbent for kommercielt fiskeri fra tyske fiskere, da det er en isoleret aftale mellem Danmark og Sverige og ikke på EU-niveau.

Fiskeindustrien: Voldsomme kvotereduktioner rammer eksporten

Dansk fødevareeksport i trecifret millionfald efter Brexit

Opdrættede fisk overhaler snart de vildtfangede

Forsiden lige nu

Seges: Danske landmænd får underskud på 7,5 mia. kr.

Tørken og de lave svinepriser efterlader de danske landmænd med det største underskud siden finanskrisen. Flere hundrede bedrifter ventes at gå konkurs, og hele sektorens konkurrenceevne er truet, fordi landmændene skærer voldsomt ned på investeringerne.

Arla lukker endnu et mejeri

Arla Foods har besluttet at lukke det sydvestjyske Endrup Mejeri, som det seneste år har fungeret som modningscenter og pakkeri for oste.

Dansk fødevaresikkerhed blandt verdens bedste

Danmark har et godt ry på fødevarefronten, ifølge parterne bag det offentligt-private initiativ Food Nation. Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen peger på et uudnyttet potentiale eksportpotentiale for danske fødevarevirksomheder.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier