FødevareWatch

Anders Foghs søn lurer på investeringer i dansk landbrug

Et amerikansk investeringsselskab med to danskere i spidsen er klar med millionindsprøjtninger i virksomheder i den danske fødevareklynge.

Henrik Fogh Rasmussen, arkivfoto fra 2007. Foto: Nicolai Svane/Polfoto

Henrik Fogh Rasmussen, der er søn af den tidligere danske statsminister og Nato-generalsekretær Anders Fogh Rasmussen, er amerikansk gift og bosat i USA, men hans danske rødder er bestemt ikke glemt.

Sammen med danskeren Brian V. Iversen stiftede han stiftede år investeringsselskabet Cimbria Capital, der har base i Houston, Texas. Nu er Cimbria Capital med de to danskere i spidsen klar til at skyde millioner i danske agroindustri-og landbrugsvirksomheder med internationalt potentiale.

Det skriver Effektivt Landbrug.

"Som danskere har vi særlige forudsætninger for at vurdere investeringsmuligheder i Danmark. Derudover er Danmark en prominent del af vores fokus, fordi der foregår meget på landbrugs-og vandområdet i Danmark i forhold til mange andre europæiske lande, siger Henrik Fogh Rasmussen til Effektivt Landbrug og tilføjer: "Desuden er der typisk mere regulering og større krav til miljørigtighed, osv. i Danmark."

Cimbria Capital kigger først og fremmest efter mindre virksomheder, som omsætter for minimum 1 mio. dollars (ca. 6,7 millioner kroner) årligt i agroindustrien eller vandsektoren. Kravet til virksomheden er, at den skal have potentiale for international ekspansion - gerne i både Europa og USA.

Hornbeers øl sælger bedre og bedre

Madspildsapp jagter privat investering og eksplosiv vækst

Ny landmandsmodel deler omkostningerne med forbrugerne

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier