FødevareWatch

Danish Crown udpeger ny direktør for engelsk problembarn

Den nye topchef skal vende udviklingen i Storbritannien, hvor Tulip har lidt store tab, og produktiviteten halter.

Foto: Ole Lind

55-årige Steve Francis er ny mand i spidsen for Danish Crowns engelske datterselskab Tulip Ltd.

Det oplyser Danish Crown i en pressemeddelelse torsdag.

Steven Francis erstatter den hidtidige direktør Chris Thomas.

Ifølge Danish Crown skyldes ændringen hård konkurrence på detailmarkedet, stigende råvarepriser, tab af vigtige kontrakter og interne udfordringer med produktivitet og prissætning. Virksomheden vil komme ud af året med et tab, hvor der i forhold til sidste år er tale om en tilbagegang på 350 til 400 mio. kr.

"Vi vil gerne takke Chris Thomas for hans indsats gennem 3 år og ønsker ham held og lykke i fremtiden," siger adm. direktør i Danish Crown Jais Valeur.

Om den nye direktør siger han:

"Vores nye direktør Steve Francis har i sin karriere adskillige gange bevist, at han er i stand til at skabe forandring indenfor kort tid. Henover sommeren har vi konstateret, at der er betydelige forbedringer at hente ved en fokuseret indsats og gennem et tættere samarbejde med den øvrige del af koncernen. Vi ønsker igen at blive det foretrukne valg blandt forbrugere og kunder på det vigtige engelske marked. Den opgave lægger vi nu i hænderne på Tulip Ltd’s nye direktør."

Steve Francis har en master i fysik fra Oxford Universitet. Han har arbejdet for internationale firmaer som McKinsey, PwC og Barclay og har indtaget flere ledende stillinger hos den hollandske slagterikoncern Vion Food Group. Senest har Steve Francis været CEO for den engelske virksomhed Danwood.

Koncerndirektør blev opsagt

Nyheden kommer godt og vel et halvt år efter, at Danish Crown i marts sagde farvel til koncerndirektør Flemming N. Enevoldsen grundet uenigheder om, hvordan den fremtidige strategi skulle se ud for det britiske selskab Tulip Ltd. UK.

Flemming N. Enevoldsen, der var direktør i en forædlingsdivision, hvor Danish Crown har samlet de tre datterselskaber Tulip Food Company, Tulip Ltd. og Plumrose USA, forlod omgående koncernen.

Medvirkende til beslutningen var, at koncernen havde oplevet et stadigt større pres i det britiske kødmarked, hvor man i seneste regnskabsår omsatte for 11,7 mia. kr.

"Vi har over en periode oplevet, at vi mister konkurrencekraft på dette vigtige marked, hvor vi både har slagtning, salg af fersk kød og forarbejdede produkter. Det er en udvikling, vi som koncern ikke kan leve med fortsætter."

"Det britiske marked har siden 2012 været Flemming N. Enevoldsens forretningsmæssige ansvar, men vi har desværre konstateret, at der i dag er strategisk uenighed mellem bestyrelsen og ham om, hvordan Tulip Ltd. UKs situation med mistet konkurrencekraft skal adresseres. Derfor har vi indgået denne aftale," sagde bestyrelsesformand Erik Bredholt i marts.

Koncerndirektør forlader Danish Crown efter uenighed

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier