FødevareWatch

Danske økologer hjælper Bhutans bønder til 100 pct. økologi

Danske økologer skal hjælpe til i den lille Himalaya-bjergstat Bhutan, hvor har man en national målsætning om, at hele landbrugarealet skal være økologisk.

Foto: Tashi Sherpa/AP/POLFOTO/Arkiv

Lederne for de 750.000 bhutanere har opsat en målsætning om, at det lille land i Himalaya skal være så bæredygtigt som muligt, og det indebærer blandt andet, at al landets landbrug skal være økologisk. Det projekt skal blandt andet Økologisk Landsforening hjælpe til med at gennemføre.

80 pct. af befolkningen er ifølge den danske landsforening beskæftiget i landbruget, mens kun tre pct. af landets areal er opdyrket. Der er behov for at øge bøndernes udbytter og indtjening for at opnå selvforsyning og forbedrede levevilkår. Samtidig ønsker Bhutan at landbruget bliver økologisk, og en del af strategien handler om at øge bøndernes viden om ressourceudnyttelse og bæredygtig dyrkning af jorden, det er i den forbindelse, at danskerne sammen med en række andre, skal bistå bhutanerne.

"Bhutan er verdens første land med en national målsætning om at blive 100 procent økologisk. I Danmark har vi en masse øko-know how og ekspertise i at facilitere vidensopbygning og vidensdeling blandt bønder, virksomheder og organisationer, som fører til øget produktion, handel og indtjening både til den enkelte bonde, men også til familien og deres lokalsamfund. Det har vi blandt andet set i vores mangeårige udviklingsarbejde i Afrika. Det er nogle af de ting, vi nu skal udvikle i Bhutan sammen med RSPN, og vi er glade for, at CISU(Civilssamfund i Udvikling, red.) har valgt at støtte projektet," siger Per Rasmussen, International konsulent i Økologisk Landsforening, med henvisning til den bevilling, som man netop har modtaget sammen med Bhutans naturfredningsforening, RSPN.

Den store saltkrig: Islændinge kæmper om sandheden

Den store saltkrig: Islændinge kæmper om sandheden

Roskildes øko-omlægning kører på skinner

Forsiden lige nu

Her er de danske producenter bag Michelin-stjernerne

Det er ikke kun de mange kokke og restauranter, som skal sole sig i succesen fra Michelin-guiden, der mandag uddeler årets stjerner i Norden. På et nyt landkort får restaurantgæsterne mulighed for at se, hvilke producenter og leverandører, der har dyrket lilla blomkål og lavet kødet i lammetataren.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier