FødevareWatch

Vismænd varsler massive skattestigninger for landbruget

I en ny rapport anbefaler Det Økonomiske Råd at droppe landbrugets rabat på grundskyld. Bliver det en realitet, vil det være nådestødet til den i forvejen pressede branche, lyder det fra L&F.

Landbrug & Fødevarer, Frank Øland, siger, at vismændenes nye forslag bliver dødsstødet for mange landbrug i Danmark. I forvejen kæmper landets mælebønder med rekordlave mælkepriser. | Foto: Joachim Adrian/ritzaufoto/Arkiv

Den gennemsnitlige landmand kommer til at kaste 165.000 kr. mere i skattekisten om året, hvis de økonomiske vismænd får deres vilje, og politikerne sløjfer landbrugets rabat på grunskyld. Det skriver Børsen.

Forslaget kommer i vismændenes nye rapport Dansk Økonomi 2016. Som reglerne er nu, betaler landmænd maksimalt 7,8 promille af jordprisen i grundskyld. Men den særbehandling kan altså blive fortid i fremtiden.

I så fald kan det blive dødsstødet for dansk landbrug, det slår Frank Øland, der er cheføkonom i Landbrug & Fødevarer, fast i Børsen.

"Man skal ikke have læst særligt meget op på, hvordan det går i landbruget i øjeblikket for at vide, at det ikke er den medicin, som de har brug for. Det her vil derimod helt klart knække halsen på nogle landmænd," siger han til avisen.

Overvismand i Økonomisk Råd, Michael Svarer, erkender, at forslaget kommer til at få alvorlige konsekvenser for nogle landmænd. Hensynet til at etablere by eller anden mere økonomisk bæredygtig produktion vejer dog højere, siger han.

HKScan kræver brug af bæredygtigt soja

Øko-landbrugselever er tvunget til at giftsprøjte

Minister blæser til kamp for danske fødevarer i Kina

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier