FødevareWatch

Vismænd varsler massive skattestigninger for landbruget

I en ny rapport anbefaler Det Økonomiske Råd at droppe landbrugets rabat på grundskyld. Bliver det en realitet, vil det være nådestødet til den i forvejen pressede branche, lyder det fra L&F.

Landbrug & Fødevarer, Frank Øland, siger, at vismændenes nye forslag bliver dødsstødet for mange landbrug i Danmark. I forvejen kæmper landets mælebønder med rekordlave mælkepriser. | Foto: Joachim Adrian/ritzaufoto/Arkiv

Den gennemsnitlige landmand kommer til at kaste 165.000 kr. mere i skattekisten om året, hvis de økonomiske vismænd får deres vilje, og politikerne sløjfer landbrugets rabat på grunskyld. Det skriver Børsen.

Forslaget kommer i vismændenes nye rapport Dansk Økonomi 2016. Som reglerne er nu, betaler landmænd maksimalt 7,8 promille af jordprisen i grundskyld. Men den særbehandling kan altså blive fortid i fremtiden.

I så fald kan det blive dødsstødet for dansk landbrug, det slår Frank Øland, der er cheføkonom i Landbrug & Fødevarer, fast i Børsen.

"Man skal ikke have læst særligt meget op på, hvordan det går i landbruget i øjeblikket for at vide, at det ikke er den medicin, som de har brug for. Det her vil derimod helt klart knække halsen på nogle landmænd," siger han til avisen.

Overvismand i Økonomisk Råd, Michael Svarer, erkender, at forslaget kommer til at få alvorlige konsekvenser for nogle landmænd. Hensynet til at etablere by eller anden mere økonomisk bæredygtig produktion vejer dog højere, siger han.

HKScan kræver brug af bæredygtigt soja

Øko-landbrugselever er tvunget til at giftsprøjte

Minister blæser til kamp for danske fødevarer i Kina

Mere fra FødevareWatch

Hvem er Henning Kjeldsen?

PROFIL: Han er en mand med mange ansigter. I offentligheden er han døbt "kvotekongen", i retssystemet er han tiltalt, men der er også en anden fortælling om storfiskeren Henning Kjeldsen. På havnen i Skagen er han helten og manden, som hjælper de unge fiskere ind på et hårdt marked.

Danæg overtager finsk partner

Danæg-koncernen, der i forvejen ejede omkring en fjerdedel af et finsk pakkeri og produktselskab, har købt resten af selskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier