FødevareWatch

Ulovlig torskefangst sender fiskere forbi Højesteret

Tre Gilleleje-fiskere har set bort fra loven og fanget torsk i et forbudt område. Nu skal de for Højesteret og forklare beslutningen.

Foto: POLFOTO

Sagen om tre fiskere fra Gilleleje, der angiveligt har fisket ulovligt, begynder i dag i Højesteret.

De har fisket i et område i Kattegat, som er lukket af for fiskeri af hensyn til torskeynglen. Men lukningen har store konsekvenser for den gamle fiskerby Gilleleje, fortæller Danmarks Fiskeriforening.

"Det har betydet, at fiskerne i Gilleleje i høj grad har opgivet fiskeriet. Mange har solgt deres fartøj," siger formand Svend-Erik Andersen og tilføjer, at de tre fiskere slet ikke var ude efter torsk, men fiskede efter jomfruhummer.

Mens Gilleleje-fiskerne må pakke sammen, må de tyske fiskere derimod gerne fiske i det lukkede område.

Reglerne er nemlig sådan, at det kun er EU, der kan lovgive på fiskeriområdet. Når Danmark så laver sin egen selvstændige lovgivning om at lukke et område, må den kun gælde for danske fiskere.

Da EU ikke har lukket det omtalte område betyder det, at fiskere fra andre lande altså gerne må fiske i området, mens Gilleleje-fiskerne ikke må.

"Jeg tror, torskeynglen er ret ligeglad med, om den slipper for at blive fisket op af danskere, hvis den så i stedet bliver fanget af tyskere," siger advokat Bo Ascanius, der repræsenterer fiskerne.

Torsketal skygger for kvoteglæden i fiskeriforeningen

Høje fiskekvoter giver historisk flot resultat

Miljøorganisationer er skuffede over nye østersøkvoter

Fiskere ærgrer sig over ministerskifte

Danske fiskere kan hive nye millionindtægter i land

 

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier