FødevareWatch

Avis: Regering truer med at genåbne energiforlig

Energiminister Lars Chr. Lilleholt vil tage initiativ til "en snak" med energiforligskredsen om at nedbringe de stigende udgifter til PSO-afgiften. Børsen skriver, at det kan føre til en åbning af aftalen fra 2012.

Foto: Philip Davaili/Polfoto

Den brede politiske aftale om Danmarks energipolitik frem mod 2020 står måske for en ændring.

Det skriver Børsen mandag, og henviser til en energiminister, hvis tålmodighed med de stigende udgifter til PSO-afgiften er ved at slippe op, og som derfor ikke vil afvise at genåbne forliget fra 2012.

"Den samlede regning for den grønne energipolitik er blevet for stor. Jeg vil tage initiativ til, at vi får en snak om det både i forligskredsen og bredt i Folketinget. Min og regeringens holdning er, at regningen er blevet alt, alt, alt for stor," siger Lars Chr. Lilleholt (V) til Børsen.

Adspurgt direkte, om det kan blive til en genåbning af forliget, svarer ministeren, at "det er for tidligt at sige." Aftalen blev indgået af den daværende SRSF-regering samt Venstre, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og Det Konservative Folkeparti. Ifølge nye beregninger fra Energistyrelsen ventes statens udgifter til støtten i perioden 2016 til 2020 at vokse med 15,8 mia. i forhold til forventningen, da aftalen blev indgået. Det er en stigning på 68 pct.

Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne er ifølge Børsen åbne for at diskutere, hvordan PSO-udgifterne kan mindskes.

Denne artikel er leveret af FødevareWatch' søstersite EnergiWatch.dk.

Landbrugspakke kan øge CO2-udslip med 500.000 tons

Klimaråd: Landbruget kan tjene på grøn omstilling - L&F raser

EU godkender dansk PSO-rabat

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier