FødevareWatch

Esben Lunde Larsen vil gøre op med "dato-tyranni"

Nyudnævnte Esben Lunde Larsen fortsætter stilen fra den tidligere miljø- og fødevareminister. På tværs af ministerierne vil han have kortlægge hvor mange datoer, som landmænd skal følge med i for at leve op til regler og frister i løbet af året.

Foto: LINE ØRNES SØNDERGAARD/POLFOTO/ARKIV

Forhenværende miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen brugte en del tid og kræfter på at indlede et opgør med nogle af de regler og frister, som udgør en ikke lille del af det at arbejde som landmand i Danmark.

Den nyudnævnte efterfølger til Eva Kjer Hansen ser ud til at have fundet forgængerens arbejdspapir, og i en meddelelse udsendt fredag morgen søger Esben Lunde Larsen et opgør med de frister, som en dansk landmand skal overholde i løbet af et år, når han skal overholde regler og modtage støtte.

Miljø- og Fødevareministeriet har iværksat en kortlægning på tværs af alle styrelsernes frister og ansøgningsrunder.

"Det er vigtigt for mig, at det er overskueligt at overholde de relevante frister for landmanden. Regler skal være enkle og forstålige. Og det vil være rart for både erhverv og ministerium, hvis vi kan få gjort overblikket enklere ved at slå nogle frister sammen eller sløjfet nogle," siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen, der videre sparker ind i debatten om det såkaldte 'dato-tyranni':

"Jeg forstår godt, at landbruget sukker dybt over de mange frister, som de skal forholde sig til. Derfor har jeg bedt mine embedsmænd om at invitere erhvervet ind til at give indspil til arbejdet, så vi fra jord til skrivebord får en fælles forståelse af, hvad der ligger af frist-byrde på den enkelte landmand og får skabt det nødvendige overblik, som vi kan arbejdere videre ud fra," siger Esben Lunde Larsen.

Så mange fødevareregler skal fjernes inden nytår

Eva Kjer: Landbrugspakke skal kunne klare EU-krav

Ministers korstog mod miljølove vækker glæde hos ølmager

Danske fiskere får lov at fange flere fisk i 2016

Eva Kjer efter nabotjek: Danske landmænd har brug for lempelser

Eva Kjer: "Vi har simpelthen brug for nye markeder"

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier