FødevareWatch

Embedsmænd tvivlede på regeringens landbrugsregnestykke

Fagfolk i Miljø- og Fødevareministeriets egen styrelse har flere gange stillet spørgsmålstegn ved ministeriets regnestykker bag landbrugspakken.

Foto: Jacob Ehrbahn, POLFOTO.

Regeringens egne embedsmænd i Miljøstyrelsen har flere gange sået tvivl om de beregninger, der ligger til grund for den omstridte landbrugspakke.

Nu viser det sig, at fagfolk i Miljøstyrelsen, der hører under Miljø- og Fødevareministeriet, har stillet kritiske spørgsmål til centrale beregninger til landbrugspakken siden efteråret 2015. Det skriver Berlingske fredag.

Det fremgår af en korrespondance mellem bl.a. Miljøstyrelsen, forskere på Aarhus Universitet og Miljø- og Fødevareministeriet, som Berlingske har fået aktindsigt i.

Offentlighedsekspert og forskningschef emeritus på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Oluf Jørgensen er blevet forelagt de centrale notater og e-mails.

»Formuleret på embedsmandssprog skriver embedsmændene, at de mener, at der er problemer med metoder og sikkerhed i materialet. Helt elementære hensyn til at sikre et ordentligt, fagligt beslutningsgrundlag, før der træffes politiske beslutninger, er blevet tilsidesat,« siger han.

(DENNE ARTIKEL ER VIDEREFORMIDLET AF RITZAUS BUREAU PÅ VEGNE AF BERLINGSKE).

Kommissions-formand: Landbrugspakke går imod anbefalinger

Naturforening klager til EU over landbrugspakken

Eva Kjer bryder med tradition - vil stemmes ud af Folketinget

Folketinget vedtager omstridt landbrugspakke

Forsiden lige nu

Her er de danske producenter bag Michelin-stjernerne

Det er ikke kun de mange kokke og restauranter, som skal sole sig i succesen fra Michelin-guiden, der mandag uddeler årets stjerner i Norden. På et nyt landkort får restaurantgæsterne mulighed for at se, hvilke producenter og leverandører, der har dyrket lilla blomkål og lavet kødet i lammetataren.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier