FødevareWatch

De Konservative holder døren åben for næse til Eva Kjer

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen kan ende med at få en næse for landbrugspakken på samråd tirsdag.

Foto: Jacob Erhbahn/Polfoto

De Konservatives landbrugsordfører, Rasmus Jarlov, er ikke i tvivl.

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) har ikke givet et retvisende billede af miljøeffekten af den omstridte landbrugspakke.

Før et samråd på Christiansborg tirsdag vil han ikke afvise, at sagen kan ende med en næse til ministeren.

"Nu skal ministeren have lov til at forklare sig, og så diskuterer vi sanktionerne over for ministeren bagefter. Men det er et problem, at der er nogle tal, som ikke har været retvisende. Det har vi fået slået fuldstændig fast på høringen her til morgen," siger Rasmus Jarlov.

Det kan ikke være rigtigt, at der skal fem forskere og en høring på Christiansborg til, før vi har fået et retvisende billede af konsekvenserne af pakken"

Rasmus Jarlov, landbrugsordfører, De Konservative
Han henviser til en høring tirsdag formiddag på Christiansborg, hvor syv forskere udtalte sig om ministeriets beregninger. Ifølge Rasmus Jarlov mente alle forskerne, at ministerens billede ikke var retvisende, når man ser på de første år, hvor pakken har effekt.

"Det er indlysende, at oplysninger, der gives om landbrugspakken, skal være retvisende. Det kan ikke være rigtigt, at der skal fem forskere og en høring på Christiansborg til, før vi har fået et retvisende billede af konsekvenserne af pakken."

"Det er vigtigt, at ministeren forstår, at det er ikke er i orden," siger Rasmus Jarlov.

Han vil dog ikke forlange en direkte undskyldning fra ministeren på tirsdagens samråd.

Trods kritikken af beregningerne vil De Konservative torsdag stemme for landbrugspakken, fastslår Rasmus Jarlov.

"Landbrugspakken er for vigtig for tusindvis af familier til, at vi vil aflyse den," siger Rasmus Jarlov, der samtidig mener, at landbrugspakken trods problemer i de første år ikke vil være en katastrofe for miljøet.

De Konservative har tidligere fastslået, at partiet ønsker at supplere landbrugspakken med en tillægsaftale, som skal give et "bedre miljøregnskab".

En sådan aftale skal blandt andet sikre udyrkede områder i naturen.

"Det er skov, vådområder, braklægning, efterafgrøder og den slags, der kan reducere kvælstofudledningen," siger Rasmus Jarlov.

Minister lytter til forskerkritik - men fastholder pakke

Eva Kjer før skæbnedag: Har ikke vildledt Folketinget

Rød blok forventer undskyldning for landbrugspakke

Indkaldte eksperter belaster Eva Kjers miljøregnestykke

Forsiden lige nu

Her er de danske producenter bag Michelin-stjernerne

Det er ikke kun de mange kokke og restauranter, som skal sole sig i succesen fra Michelin-guiden, der mandag uddeler årets stjerner i Norden. På et nyt landkort får restaurantgæsterne mulighed for at se, hvilke producenter og leverandører, der har dyrket lilla blomkål og lavet kødet i lammetataren.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier