FødevareWatch

Rød blok forventer undskyldning for landbrugspakke

Oppositionen vil have en undskyldning fra milø- og fødevareministeren. Meldingen kommer forud den hasteindkaldte forskerhøring og samrådet tirsdag.

Foto: 3GF

En tilståelsessag. Hun må undskylde. Både over for Folketinget og befolkningen.

Det er forventningen hos rød blok, inden miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) tirsdag endnu engang skal forholde sig til regeringens udskældte regnemetode i forbindelse med sin landbrugspakke.

Det er meget alvorligt, når toppen af den danske forskerverden på netop dette felt undsiger ministerens måde at regne på"

Simon Kollerup, fødevarerordfører, Socialdemokraterne
Berlingske skriver mandag, at seks af de syv forskere, som deltager ved tirsdagens høring, kalder regeringens regnestykke for misvisende.

Eva Kjer Hansen har gentagne gange forsvaret regnestykket, og hun har til Folketinget oplyst, at den nye landbrugspakke forbedrer forholdene for landbruget og gavner miljøet.

Men det må stoppe nu, siger Simon Kollerup, fødevare- og landbrugsordfører for Socialdemokraterne.

"Det er meget alvorligt, når toppen af den danske forskerverden på netop dette felt undsiger ministerens måde at regne på, og når det endda også er forskere, som Venstre selv har bedt om at møde op til høringen," siger han til Ritzau.

De seks eksperter fra Københavns Universitet og Aarhus Universitet er alle indkaldt af Folketingets miljøudvalg. Nogle er indkaldt på initiativ af rød blok, mens andre er indkaldt på initiativ af blå blok.

Skal sige undskyld til befolkningen

Ida Auken, miljøordfører for De Radikale og tidligere miljøminister, forventer en undskyldning.

"Jeg forventer, at ministeren indrømmer, at pakken ikke er god for vores vandmiljø, og at hun siger undskyld til Folketinget og til befolkningen, fordi hun har givet det indtryk, at det var en grøn pakke, hun lagde frem."

Jeg forventer, at ministeren indrømmer, at pakken ikke er god for vores vandmiljø, og at hun siger undskyld"

Ida Auken, miljøordfører, De Radikale
"Miljøet får det dårligere, og det skal man ikke prøve at sminke på,"siger hun til Ritzau.

Foruden høringen skal ministeren i samråd hos Miljø- og Fødevareudvalget senere tirsdag. Først efter samrådet vil Socialdemokraterne se på, hvad der politisk skal gøres.

"Efterhånden er dette en ren tilståelsessag, hvor ministeren må anerkende, at hun har vildledt Folketinget, og det er selvfølgelig meget alvorligt," siger Kollerup.

Rasmus Nordqvist, Alternativets politiske ordfører, skriver følgende på Twitter: "Den landbrugspakke må og skal gentænkes - for naturen og miljøet."

Landbrugspakken overlever under alle omstændigheder. De Konservative vil trods skepsis over for regnemetoden ikke trække sig fra aftalen. Partiet kæmper dog for at få en grøn tillægsaftale på plads.

Eva Kjer lukker i om kritiseret landbrugspakke

Indkaldte eksperter belaster Eva Kjers miljøregnestykke

 

K slår fast: Landbrugspakken overlever

L&F-direktør revser blå blok: Landbrugspakken er solgt forkert

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier