FødevareWatch

Konservative: Kræver mere miljø, men siger ja

Landbrugspakken har længe været et varmt emne på Christiansborg. De Konservative siger, at de stadig vil stemme for pakken, så længe den bliver grønnere.

Rasmus Jarlov (K). Foto: Carsten Bundgaard/Polfoto/Arkiv

De Konservative har meldt ud, at de vil stemme vil stemme ja for den omstridte landbrugspakke, så længe den kommer til at gaven miljøet.

Det skriver Jyllands-Posten.

”Vi har indgået en aftale under en forudsætning af, at der ikke kom øget kvælstofudledning i de kommende år. Det står nu klart, at den forudsætning ikke holder efter forskernes kritik og en gennemgang, som vi har fået i ministeriet. Derfor er aftalen indgået under forkerte præmisser, og derfor vil vi gerne have, at deres gøres noget for at forbedre miljøregnskabet,” siger landbrugsordfører Rasmus Jarlov (K) til avisen.

Partiet kræver blandt andet, at der laves tiltag i pakken, som kan mindske vandforureningen.

Landbrugspakken skal færdigbehandles i Folketinget næste uge, hvor dens skæbne afgøres.

Regeringens landbrugspakke har været under beskydning den seneste uge. Avisen Berlingske har blandt andet bragt en række artikler, hvori en række forskere peger på at pakken i virkeligheden vil ende med at skabe mere forurening, selvom miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) har sagt det modsatte.

Forskere kritiserer igen Eva Kjers regnemetoder

Eva Kjer kaldes i endnu et samråd

Indgik ministeren forlig af frygt for retssag?

Overblik: De dårlige sager, der ledte til Eva Kjers afgang

'Gyllegate' sender minister i samråd

Forsiden lige nu

Her har Arla hentet væksten

I det netop offentliggjorte regnskab fra Arla er det uden for det vesteuropæiske område, at mejerikoncernen er vokset mest markant. Få et overblik over fremgangene her.

Rigmands burgerkæde lukker

Lars Seier vinker farvel til burgerkæden Juicy Burger, der samtidig drejer nøglen om. Hvad der skal ske med selskabet bag er uvist.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier