FødevareWatch

Eva Kjer kaldes i endnu et samråd

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) kaldes i endnu et samråd, hvor hun skal forklare mailudveksling med Bæredygtigt Landbrug.

Mathias Svold/Polfoto/Arkiv
Foto: Mathias Svold/Polfoto/Arkiv

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) skal på et samråd forklare, hvorfor hendes departementschef i en mail til Bæredygtigt Landbrug kobler organisationens ønsker til et kommissorium sammen med en planlagt retssag mod staten.

Det er Enhedslistens miljøordfører, Maria Reumert Gjerding, der kalder miljøministeren i endnu et samråd.

"Det er fuldkommen grotesk, at man tilsyneladende indleder en forhandling med Bæredygtigt Landbrug, hvor man tillader dem at få helt afgørende indflydelse på grundlaget for fremtidig miljøpolitik."

"Ministeriet siger jo, at hvis Bæredygtigt Landbrug dropper sagerne, så får de afgørende indflydelse på lovgivningen og miljøpolitikken. Det er helt afsindigt," siger ordføreren til Ritzau.

Indgik ministeren forlig af frygt for retssag?

Hun henviser til en korrespondance mellem ministeriets departementschef og organisationens formand, som Politiken har fået aktindsigt i. Heri efterspørges organisationens ønsker til et kommissorium til grødeskæring i vandløb:

"Lad mig høre fra jer hurtigst muligt, gerne så vi senest mandag den 2. november 2015 kan oplyse over for retten, hvorvidt retssagen ender i forlig, eller om parterne ønsker yderligere forhandlingstid eller genoptagelse af retssagen," skriver departementschefen.

Forskere: Regering vildleder om følger af landbrugspakke

I Maria Reumert Gjerdings optik tyder alt på, at Eva Kjer Hansen har indgået en studehandel med "Danmarks mest rabiate landbrugsorganisation". Hun understreger, at det altid er en god idé at få input fra interesseorganisationer:

"Men det er ikke det, der er tilfældet her. Man har derimod ladet dem skrive kommissoriet, som er grundlaget for fremtidens vandløbslov."

"Derudover har man tilsyneladende gjort det som led i en forhandling, hvor man vil stille dem tilfreds, så de lader være med at lægge sag an mod ministeriet og kommunerne."

Enhedslisten kræver at få udleveret hele korrespondancen mellem Bæredygtigt Landbrug, ministeriet og ministeren.

Embedsmænd: Minister tager fejl - landbrugspakke skader miljøet

Eva Kjer afviser kritik: Miljøet får det bedre af landbrugspakke

Ida Auken: Eva Kjer Hansen har sminket tal

Professor om Seges-indblanding: "Bemærkelsesværdigt"

Forsiden lige nu

Her er de danske producenter bag Michelin-stjernerne

Det er ikke kun de mange kokke og restauranter, som skal sole sig i succesen fra Michelin-guiden, der mandag uddeler årets stjerner i Norden. På et nyt landkort får restaurantgæsterne mulighed for at se, hvilke producenter og leverandører, der har dyrket lilla blomkål og lavet kødet i lammetataren.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier