FødevareWatch

Overlæge: MRSA-liste besværliggør forskning

Dommen i sagen om hvorvidt Fødevarestyrelsen skal udlevere sine MRSA-resultater fra 2011 til 2014 kan gøre det den fremtidige MRSA-forskning mere besværlig, siger overlæge ved Statens Serum Institut.

Foto: Peter Klint/Polfoto/Arkiv

Fremover bliver det sværere at få landmænd til at deltage i forskningsprojekter om, hvordan MRSA CC398, også kaldet svine-MRSA, kan sprede sig, og hvordan den bekæmpes.

Sådan lyder det fra overlæge ved Statens Serum Institut Robert Leo Skov, efter Højesteret bad Fødevarestyrelsen udlevere sine MRSA-resultater fra 2011 og 2014. Det skriver Dagbladet Roskilde.

"Nu har vi gårde, som melder fra og ikke ønsker at deltage, fordi de ikke vil ende på en offentlig liste. Og det vil helt klart vanskeliggøre at finde viden om emnet fremover, hvis folk er bange for at ende på en "positiv-liste"," siger overlæge Robert Leo Skov.

Erik Larsen, formand for Landbrug & Fødevarer, Svineproduktion, kan godt forstå landmændene.

"Det kan få den konsekvens, at de enkelte landmænd bliver set skævt til i lokalsamfundet, og det er helt forkert," siger Erik Larsen til Dagbladet Roskilde.

Journalist Nils Mulvad, der sammen med journalist Kjeld Hansen har fået aktindsigt i oplysningerne, fastholder vigtigheden i at offentliggøre resultaterne.

"Der er en meget stærk uenighed mellem eksperter om den rigtige måde at tackle MRSA på. Dem, der kritiserer myndighedernes håndtering, mener, at det skal være muligt at købe MRSA-fri svin. Desuden er der en tradition for at offentliggøre problemer omkring miljøet i Danmark," siger Nils Mulvad til Dagbladet Roskilde.

Nils Mulvad og Kjeld Hansen har også søgt aktindsigt i Fødevarestyrelsens 2015-resultater og vil ligeledes offentliggøre dem.

(Dette er en citathistorie fra Dagbladet Roskilde distribueret af Ritzau)

Svinebønder frygter MRSA-dom

Aarhus Universitet får ny fødevareprofessor

Journalister vinder sag om MRSA-smittede svinefarme

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier