FødevareWatch

Danmarks største mælkeproducent tegner overenskomst med 3F

I/S Rønhave ved Bramming, der er landets største mælkeproducent, undgår af blive ramt af blokade og sympatikonflikt, da landmand Jørn Kjær Madsen i går valgte at tegne overenskomst med 3F.

Foto: Miriam Dalsgaard/Polfoto/Arkiv

Danmarks største mælkeproducent, landmand Jørn Kjær Madsen, valgte i går at tegne overenskomst for de omkring 40 ansatte på gården under et møde med Fagforbundet 3F og landbrugets arbejdsgiverforening GLS-A, skriver DR.dk.

Siden sidste år har 3F prøvet på at få en overenskomst med I/S Rønhave, og med varsel om blokade og sympatikonflikter fra flere forbund under LO risikerede Jørn Kjær Madsen blandt andet, at Arlas chauffører fra på mandag ikke længere ville kunne hente de 60 ton mælk, der dagligt bliver produceret på gården.

Konflikten har gået på løn, pension og arbejdsvilkår på gården, og eftersom 3F har indgået en hovedaftale med GSL-A, er det nu fagforbundet, der har forhandlingsretten til at tegne overenskomster i landbruget.

"Vi er i forvejen pressede og har ikke råd til at give mere i løn. Så risikerer bedrifterne at flytte ud af landet, sagde Kjartan Poulsen, formand for Danske Mælkeproducenter, tidligere på måneden til DR.

Overenskomsten med I/S Rønhave kan få betydning for andre dele af landbruget, og 3F viser netop nu interesse for 25-30 store mælkeproducenter i især Nord- og Midtjylland, som forbundet gerne vil tegne overenskomst med.

LO og 3F varsler konflikt mod stor mælkeproducent

Fagforbund vil "rette særligt fokus" mod større landbrug

Danmarks største mælkeproducent ramt af konflikt

Mælkeproducent glæder sig til at træde på speederen

Forsiden lige nu

Her er de danske producenter bag Michelin-stjernerne

Det er ikke kun de mange kokke og restauranter, som skal sole sig i succesen fra Michelin-guiden, der mandag uddeler årets stjerner i Norden. På et nyt landkort får restaurantgæsterne mulighed for at se, hvilke producenter og leverandører, der har dyrket lilla blomkål og lavet kødet i lammetataren.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier