FødevareWatch

L&F fyrer Seges-chef

Jan Mousing fratræder sin stilling som direktør i landbrugets videnbaserede rådgivningsvirksomhed, Seges, meddeler Landbrug & Fødevarer.

Foto: PR

Seges-direktør Jan Mousing fratræder sin stilling som direktør ved landbrugets videnbaserede rådgivningsvirksomhed. Det oplyser Landbrug & Fødevarer.

Karen Hækkerup indtræder som ny direktør og vil i en periode være adm. direktør i både Landbrug & Fødevarer og i Seges.

Den overordnede ledelse af Seges vil ifølge organisationen blive varetaget af Karen Hækkerup som adm. direktør og Lars Hvidtfeldt, viceformand i Landbrug & Fødevarer, og bestyrelsesformand for Seges.

De to vil gennemføre en række organisatoriske ændringer og en analysefase "med det formål at styrke og effektivisere det landmandsdrevne innovationsmiljø i og omkring Seges," som det hedder i L&F-meddelsen.

”Jan Mousing har ydet en stor indsats til gavn for den samlede landbrug- og fødevareklynge. Jan Mousing har en stor del af æren for, at Seges har opnået en central placering i både det regionale, det danske og det internationale videns- og innovationsmiljø. Desuden har Jan Mousing stået i spidsen for en række forandringsprocesser, som har gjort Seges til en virksomhed båret af visioner og høj faglighed,” udtaler Lars Hvidtfeldt i forbindelse med fyrringen af Jan Mousing, der været adm. direktør i Seges siden 2011.

Overfor Finans.dk uddyber Lars Hvidtfeldt, at man i Landbrug & Fødevarer har vurderet, at der i forandringsprocessen er behov for en anden profil på topposten i Seges.

Han afviser, at der ligger en konkret konflikt bag det pludselige brud med Jan Mousing, og han ønsker ikke at svare på, hvorvidt der har været uenighed mellem Jan Mousing og L&F's ledelse om retningen for Seges udvikling.

Onsdag gjorde vendte en anden markant skikkelse i form af Nicolaj Nørregaard, som frem til begyndelsen af 2014 var topchef i Videncenter for Svineproduktion på Axelborg, tilbage til toppen af dansk landbrug. Han skal fremover bestride posten som direktør for Landsforeningen af Danske Svineproducenter.

Nicolaj Nørgaard måtte forlade dette job som følge af en sag om fejl i organisationens ansøgninger om EU-støtte. Siden har Nicolaj Nørgaard været udviklingsdirektør i den sjællandske rådgivningsvirksomhed Agrovi.

Direktør gør comeback på toppost i landbruget

L&F skal betale 19 mio tilbage

Landbrug & Fødevarer fyrer 12 medarbejdere

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier