FødevareWatch

USA er blevet ramt af ny type fugleinfluenza

USA er blevet ramt en ny type fugleinfluenza, som man ikke tidligere har set i landet. Myndighederne ved endnu ikke, om den udgør en trussel for mennesker, men det er under alle omstændigheder dårlige nyheder for en fjerkræindustri, der sidste år tabte et tocifret milliardbeløb pga. virusproblemer.

Foto: Kirsti Marohn/AP/POLFOTO/arkiv

Den amerikanske fjerkræindustri var hårdt ramt af fugleinfluenza i det forgangne år, hvor 48 millioner kyllinger og kalkuner måtte lade livet, enten direkte pga. af smitte eller i forebyggende nedslagtninger. Og det ser ud til at problemerne fortsætter i 2016.

De amerikanske landbrugsmyndigheder kunne således sent sidste uge berette, at landet er blevet ramt af fugleinfluenza, denne gang af en type, som ikke tidligere er set i USA.

Det skriver Reuters.

Der er tale om en kalkunflok i Dubois County, Indiana, som ifølge myndighederne er smittet med virustypen H7N8. Den berørte gård er sat i karantæne og hele kalkunflokken er blevet slået ihjel.

Andre H7-virusstammer, som minder om den, man har opdaget i Indiana, har tidligere vist sig at kunne medføre komplikationer for mennesker, der strækker sig fra milde influenzasymptomer til svære luftvejsproblemer.

Myndighederne ved endnu ikke meget om den præcise virustype, men de siger ifølge Reuters, at de arbejder så hurtigt, som de kan, for at få klarhed over problemerne og komme dem til livs, så udbruddet ikke vokser til samme omfang som sidste år.

Ifølge nyhedsbureauet anslås det, at sygdomsproblemerne i 2015 kostede den amerikanske fjerkræindustri 3,3 mia. dollars eller 22,66 mia. kr.

Amerikansk fugleinfluenza rammer industrien

Endnu en amerikansk stat i undtagelsestilstand

Fugleinfluenza skaber amerikansk ægmangel

Global import af fjerkrækød daler i 2015

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier