FødevareWatch

Eva Kjer: "Urealistisk" at slippe af med MRSA

Miljø- og fødevareminister advarer mod at tro, at Danmark kan få MRSA-fri svinebesætninger. "Ingen lande har fundet løsningen," siger hun og efterlyser europæisk samarbejde.

Foto: Brian Karmark/Polfoto/Arkiv

Det kan ikke lade sig gøre at udrydde svine-MRSA fra de danske besætninger.

Regeringen mangler de nødvendige redskaber, og derfor er det "urealistisk", at vi kan slippe helt af med den multiresistente bakterie.

Vi ved ganske enkelt ikke, hvordan det kan gøres"

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V)
Sådan lød det ifølge Politiken fra miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V), der onsdag var kaldt i samråd for at svare på Rigsrevisionens kritik af ministerietw indsats mod svine-MRSA.

"Vi ved ganske enkelt ikke, hvordan det kan gøres. Ingen lande har endnu fundet løsningen, og under alle omstændigheder vil det kræve en fælles indsats i EU, fordi det er et grænseoverskridende problem med bakterien. Jeg håber, at EU-kommissionen vil lytte mere til det i fremtiden, men vi mangler fortsat viden om smitteveje og om, hvordan bakterien kan bekæmpes," sagde ministeren.

Svine-MRSA blev første gang konstateret i Danmark i 2007. Siden da har smitten bredt sig til 68 procent af besætningerne, mens eksperter vurderer, at 12.000 mennesker er blevet smittet. Bakterien har foreløbigt kostet fem menneskeliv, skriver Politiken.

Daværende minister Dan Jørgensen (S) indførte i 2014 en række tiltag på området, men det er endnu uvist, hvilken effekt de har haft. Norge har samtidig forsøgt sig med at slå smittede besætninger ned.

MRSA-klon smitter i Region Midtjylland

Professor: Alt for sent vi får fokus på MRSA

Statsrevisorer: Ministeriet fejler i kamp mod MRSA

 

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier