FødevareWatch

L&F: Flere smågrise vil ryge over grænsen i 2016

Til trods for grænsekontrol og økonomisk krise i landbruget tror Landbrug & Fødevarer (L&F) på, at de danske bønder vil eksportere endnu flere smågrise til udlandet i det kommende år.

Foto: Janus Engel/Ritzaufoto/Arkiv

De danske handelsmænd og eksportører solgte omkring 12 millioner smågrise til landmænd i udlandet i 2015, det er en stigning på ca. 1 million i forhold til 2014.

Selvom de danske bønders situation næppe ser lys ud med lave afregningspriser, en russisk embargo mod danske fødevarer og øget grænsekontrol, tror landbrugets brancheorganisation Landbrug & Fødevarer alligevel på, at eksporten af smågrise vil fortsætte med at stige i 2016, skriver erhvervsavisen Børsen.

"De danske landmænd kan jo ikke beholde smågrisene herhjemme. Der mangler slagtesvinestalde, så der er ikke kapacitet i Danmark til at fede smågrisene op til slagtesvin, så jeg regner med, at salget til udlandet opgjort i antal dyr vil stige en smule i det kommende år," siger Søren Westergaard, der er direktør i H&S Westergaard A/S, som hvert år eksporterer over en mio. danske smågrise, til Børsen.

Landbrug & Fødevarers prognosemager Karsten Flemin forventer en større eksport i 2016, på grund af den konstante produktionsstigning i smågriseproducenterne og dermed antallet af grise.

Dalende dansk eksport bekymrer

Dansk svineeksport til USA i drastisk fald

Svineimporten i Sverige fortsætter fald

Mere fra FødevareWatch

Sommertid på FødevareWatch

I de kommende fem uger udkommer FødevareWatch med ét dagligt nyhedsbrev, hvor vi løbende vil bringe nyheder fra branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier