FødevareWatch

L&F: Flere smågrise vil ryge over grænsen i 2016

Til trods for grænsekontrol og økonomisk krise i landbruget tror Landbrug & Fødevarer (L&F) på, at de danske bønder vil eksportere endnu flere smågrise til udlandet i det kommende år.

Foto: Janus Engel/Ritzaufoto/Arkiv

De danske handelsmænd og eksportører solgte omkring 12 millioner smågrise til landmænd i udlandet i 2015, det er en stigning på ca. 1 million i forhold til 2014.

Selvom de danske bønders situation næppe ser lys ud med lave afregningspriser, en russisk embargo mod danske fødevarer og øget grænsekontrol, tror landbrugets brancheorganisation Landbrug & Fødevarer alligevel på, at eksporten af smågrise vil fortsætte med at stige i 2016, skriver erhvervsavisen Børsen.

"De danske landmænd kan jo ikke beholde smågrisene herhjemme. Der mangler slagtesvinestalde, så der er ikke kapacitet i Danmark til at fede smågrisene op til slagtesvin, så jeg regner med, at salget til udlandet opgjort i antal dyr vil stige en smule i det kommende år," siger Søren Westergaard, der er direktør i H&S Westergaard A/S, som hvert år eksporterer over en mio. danske smågrise, til Børsen.

Landbrug & Fødevarers prognosemager Karsten Flemin forventer en større eksport i 2016, på grund af den konstante produktionsstigning i smågriseproducenterne og dermed antallet af grise.

Dalende dansk eksport bekymrer

Dansk svineeksport til USA i drastisk fald

Svineimporten i Sverige fortsætter fald

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier