FødevareWatch

Endnu en millionær hopper på landbrugs-fidus

Dansk landbrugsjord er billig, og det udnytter en dansk rigmand fra Nordsjælland. Han forventer et årligt afkast på tre til fem procent, men det er også en måde at slippe for skat i forbindelse med generationsskifte.

Foto: LARS KRABBE/Ritzau/ARKIV

Peter Jessen Jürgensen er millionær, fra Nordsjælland, ejer pengetanken IKI Invest og har købt en økologiske mælkebonde med 135 hektar ved Ejstrupholm i Midtjylland.

Prisener på dansk landbrugsjord er siden finanskrisen i 2008 faldet med 40 pct., og udgør nu en god forretningsmulighed. Peter Jessen Jürgensen forventer en årlig forrentning på 3 til 5 pct., og en lettere overdragelse af familievirksomheden, skriver avisen Beringske.

"Jeg stod for at skulle betale en større skat i den værdistigning, der har været i de aktier, jeg har. Så var der en, der spurgte mig, hvorfor jeg ikke investerede i landbrug, fordi jeg kunne lave skattemæssig succesion (udskyde skat for at gennemføre generationsskift og overdragelse til familie, red), selv om jeg bortforpagtede jorden," siger rigmanden til Berlingske.

Gården, som var gået konkurs,blev købt for 18 mio. kr. og forpagtes nu ud til landmanden.

Kriseramt landbrug er en succes hos AP Pension

Velhaverfidus: Køb en gård og slip for skat ved generationsskifte

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier